مراکز علمی کاربردی زیادی در کشور تعطیل یا واگذار شده اند/ تعلل کنیم امکانات این مرکز از دست می رود/ برای کارکنان و دانشجویان مرکز علمی کاربردی هیچ مشکلی ایجاد نمی شود

ساخت وبلاگ
انتشار در۹ مرداد ۱۳۹۸ ساعت ۱۱:۵۹ ب.ظ سرویس:عناوین اصلی 14 دیدگاه 250 بازدید

گفت و گو با دکتر «علی طاهری» مدیر دانشگاه دولتی لارستان:

مراکز علمی کاربردی زیادی در کشور تعطیل یا واگذار شده اند/ تعلل کنیم امکانات این مرکز از دست می رود/ برای کارکنان و دانشجویان مرکز علمی کاربردی هیچ مشکلی ایجاد نمی شود

آفتاب لارستان: «ادغام»، «انحلال» و «واگذاری» ساختمان و تجهیزات دانشگاه «علمی کاربردی» به «دانشگاه دولتی» … اینها عبارت های پراستفاده در فضای مجازی لارستان از روز گذشته تاکنون است. موضوع اما از این قرار است که طبق سیاست جدید وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گویا قرار است کلیه مراکز علمی کاربردی منحل شوند یا به بخش خصوصی واگذار شوند.

اما آیا این تصمیم تنها برای لارستان یا لااقل از لارستان آغاز شده است؟ آیا می توان از این اتفاق ممانعت کرد؟ محاسن این اتفاق و دلایل تصمیم گیران در وزارت علوم چیست؟ و در نهایت بین واگذاری این مرکز به دانشگاه دولتی و واگذاری به بخش خصوصی چه تفاوتی وجود دارد؟

اینها پرسش هایی اند که از دکتر «علی طاهری» مدیر دانشگاه دولتی لارستان پرسیده ایم. متن این گفت و گو را در ادامه بخوانید:

***

جناب دکتر طاهری؛ اصل موضوع ادغام یا واگذاری مرکز علمی کاربردی لارستان در دانشگاه دولتی را تایید می کنید؟ و اگر این خبر صحت دارد دلیل چنین تصمیمی چیست؟

توسعه کمی بسیار زیاد و نامتناسب مجموعه آموزش عالی در سالهای اخیر موجب پراکنده شدن منابع و زیرساخت های مورد نیاز بین واحد های متعدد دانشگاهی شده و در نتیجه ضمن کاهش کیفیت آموزش و پژوهش و کاهش تعداد دانشجو منجر به فاصله گرفتن مراکز دانشگاهی از ماموریت های اصلی خود شده است.

طرح های کارشناسی متعددی از سوی مجموعه وزارت «عتف» به منظور استفاده بهینه از امکانات موجود در دانشگاه ها در جهت ماموریت های تعیین شده برای مراکز مختلف آموزش عالی در حال اجرا یا در مراحل کارشناسی است.

از جمله این طرح ها واگذاری و انحلال مراکز علمی کاربردی وابسته به دستگاه های اجرایی بود و بر این اساس مراکز علمی کاربردی بسیاری در کل کشور تعطیل یا واگذار شدند که به عنوان مثال در این راستا جذب دانشجو در واحد علمی کاربردی هلال احمر در شهرستان لارستان مشابه کل کشور متوقف شد. برخی از واحدهای علمی کاربردی نیز به بخش خصوصی واگذار شده اند.

با توجه به اینکه دانشگاه های علمی کاربردی نیز مانند دانشگاه دولتی لار زیر مجموعه وزارت علوم هستند طبیعتاً اولویت واگذاری در درون وزارت و به دانشگاه دولتی لار بوده است تا ضمن تضمین کیفیت تحصیل دانشجویان در حال تحصیل، امکانات موجود شامل ساختمان و تجهیزات به نحو بهینه ای توسط دانشگاه دولتی استفاده شود و شهرستان لارستان همچنان از امکانات فراهم شده بهره مند شود. موضوعی که در صورت واگذاری دانشگاه علمی کاربردی به سایر دستگاه ها و بخش خصوصی ممکن نمی شد.

البته این ادغام علاوه به تداوم بهره مندی شهرستان از فضای کالبدی و سایر امکانات، موجب تقویت دانشگاه دولتی نیز خواهد شد که از این جهت نیز برای شهرستان نکته مثبتی است. وجود یک مجموعه با امکانات زیرساختی، نیروی انسانی و دانشجوی بیشتر نسبت به وجود دو دانشگاه با امکانات کمتر از دید سیاست های کلی توسعه آموزش عالی برای جذب امکانات به مراتب قابلیت چانه زنی بیشتری برای مدیران دانشگاه و مدیران شهرستان فراهم می آورد.

مسلماً در این خصوص هیچگونه پیگیری جهت تعطیلی مرکز علمی کاربردی لارستان از طریق دانشگاه دولتی و یا مسئولین شهرستان انجام نشده و تلاش های انجام شده این بوده است که در صورت تصمیم واگذاری، اولویت با دانشگاه دولتی باشد. همزمان با لارستان در چندین شهرستان دیگر در سطح کشور نیز موضوع مشابهی انجام شده و این موضوع محدود به لارستان نبوده است.

امکان حفظ مرکز علمی کاربردی لارستان واقعا وجود ندارد؟

بنده در این خصوص تصمیم گیر نبوده و نیستم و بدون شک حفظ و توسعه کمی و کیفی کلیه واحدهای دانشگاهی شهرستان بسیار مطلوب و ایده آل است. اما موضوع واگذاری مرکز علمی کاربردی لارستان از چندین سال پیش مطرح بوده و حتی در سال ۹۶ فراخوانی از سوی دانشگاه جامع علمی کاربردی استان فارس جهت واگذاری مراکز علمی کاربردی لارستان و سه مرکز دیگر در استان داده شد که متقاضیان اعلام نیاز کنند و موضوعی نیست که به یکباره مطرح و تصویب شده باشد.

ظاهراً هنوز خیلی از شهرستان ها این موضوع را نپذیرفته اند. دلیل پیش قدم شدن در این امر برای لارستان چیست؟

همانطور که گفته شد همزمان با لارستان در مورد چندین مرکز دیگر در سطح کشور نیز تصمیم مشابهی گرفته شده و مراحل اجرایی آن در حال انجام است. قاعدتاً بحث پذیرش موضوع از سوی شهرستان ها مطرح نیست بلکه موضوع نگاه کلی تری است که بر اساس صرفه و صلاح مجموعه آموزش عالی به موضوع وجود داشته است.

بعد از کوچک سازی های انجام شده تعداد مراکز علمی کاربردی وابسته به دولت در شهرستان های استان فارس در حال حاضر ۴ یا ۵ مرکز است و سیاست به سمت استفاده بیشتر از امکانات غیر دولتی و کاهش بیشتر تصدی گری دولت در این حوزه است.

اینکه این مرکز به این شکل و به دانشگاه دولتی به عنوان یکی از نهادهای دولتی شهرستان واگذار شده است را شاید بتوان بهترین حالت ممکن از بین سناریوهای قابل انجام در این خصوص دانست و در صورتی که با حمایت برخی مسئولین شهرستان این واگذاری در حال حاضر انجام نمی شد ممکن بود سناریو های دیگری مانند فروش ساختمان ها و امکانات به سایر بخش ها و اشخاص اتفاق بیفتد که در آنها بهره مندی شهرستان از امکانات و فضای ایجاد شده در این مرکز نیز مقدور نباشد.

تکلیف دانشجویان و کارکنان دانشگاه علمی کاربردی لارستان چطور می شود؟

با توجه به توافقات انجام شده برای هیچکدام از دانشجویان در حال تحصیل هیچگونه مشکلی ایجاد نمی شود و همگی تا آخرین واحد درسی مطابق روال قبل به تحصیل خود ادامه می دهند.

همکاران محترم دانشگاه علمی کاربردی نیز پس از اخذ مجوزهای لازم توسط دانشگاه بکارگیری می شوند موضوعی که در صورت واگذاری مرکز به بخش خصوصی قابل انجام نبود.


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 351 تاريخ : پنجشنبه 10 مرداد 1398 ساعت: 22:48

خبرنامه