کسب مقام اول مسابقات بین المللی «کَن سِت» ایران توسط دانشجویان لاری

ساخت وبلاگ
انتشار در۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ ساعت ۸:۰۱ ق.ظ سرویس:برگزیده ها یک دیدگاه 38 بازدید

کسب مقام اول مسابقات بین المللی «کَن سِت» ایران توسط دانشجویان لاری

هفتمین دوره مسابقات ملی و اولین دوره مسابقات بین المللی «کن ست» ایران با معرفی برگزیدگان در پژوهشگاه هوافضا به کار خود پایان داد.

این مسابقات زیر نظر معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و به همت پژوهشگاه هوافضا با هدف ایجاد شور، اشتیاق و انگیزه‌ی علمی و عملی در میان دانشجویان و دانش‌آموزان علاقمند به حوزه‌های مرتبط با این مسابقات بوده است که به همت پژوهشگاه هوافضا در شهريور ماه ۱۳۹۰ و در سطح بین المللی برگزار گردید.

در کنار این هدف والا، ایجاد و ارتقای روحیه‌ی کار تیمی در میان آینده‌سازان کشور و آشنایی آنها با فعالیت‌های تحقیقاتی و عملی به صورت تجربی از اهدافی بود که ایده‌ی برگزاری مسابقات را تقویت نمود. اهداف جانبی دیگری همچون تربیت نیروهای کارآزموده و دارای دید گسترده برای ورود به بخش‌های مختلف صنعت و حضور در عرصه‌های مختلف بین‌المللی نیز در نظر گرفته شده بود.

در هفتمین دوره ی مسابقات ملی و اولین دوره مسابقات بین المللی کن ست از لارستان نیز تیم Phantom1 به سرپرستی علیرضا کارکن و اعضا: علی کارگزارفرد، علیرضا بازافکن، حامد باقری و امیرحسین جمشیدی در رقابت ها حضور داشتند.

اما «کن ست» چیست؟

کن‌ ست از دو کلمه‌ کن (can) به معنای قوطی و ست (sat) مخفف کلمه (satellite) به معنای ماهواره، ساخته شده است.

کن‌ ست در حقیقت یک ماهواره‌ یا کاوشگر فضایی کوچک است که در ابعاد حدود یک قوطی، با جرم محدود و شرایطی مشابه یک پروژه فضایی اما در مقیاس کوچکتر از هر نظر، طراحی و ساخته می شود.

کن ست را می‌توان با وسایلی از قبیل راکت و بالون از ارتفاع‌ مختلف رها کرد تا در ضمن فرود سالم به زمین، مأموریت موردنظر را که مشابه مأموریت یک ماهواره یا کاوشگر است به انجام برساند.

در مسابقات کن ست ایران، کن‌ست ها باید در یکی از دو دسته کلاس (وزنی و ابعادی) که قید شده است طراحی و ساخته شوند.

همچنین یک کن‌ست اغلب شامل تمام قسمت‌های اساسی یک ماهواره یا کاوشگر از جمله زیرسیستم‌های توان، مدیریت داده و فرمان، مخابرات، سازه و بازیابی است تا به کمک آنها بتواند مأموریت خود را به انجام برسانند.

در این دوره در ثبت نام اولیه ۷۴ تیم در مسابقات شرکت کردند. ابتدا این۷۴ تیم ابتدا پی دی آر /PDR  (گزارش طراحی اولیه/ Preliminary design review) را ارائه دادند که توسط گروهی ۳۵ نفره از متخصصان داوری شد و ۳۸ تیم به مرحله بعد راه یافتند.

در ادامه این گروه ها سی دی آر/CDR  (گزارش طراحی دقیق و ساخت/critical design review)  را ارائه دادند که بعد از داوری ۱۸ تیم به مرحله نهایی راه یافتند که از میان ۱۵ تیم کلاس سنجشی-ارتباطی و ۳ تیم در کلاس علمی اکتشافی بودند.

مرحله ی نهایی در روز یکشنبه ۱۹ اسفندماه در فرودگاه بلند پرواز شهر ایوانکی برگزار شد. مسابقه با داوری پوسترها و ارزیابی اولیه کن ست ها آغاز شد. پس از آن نوبت به پرتاب کن ست ها از ارتفاع ۳۰۰ متری رسید. بدین صورت که پس از رها سازی و باز شدن چتر در حین پایین آمدن بایستی ماموریت های تعریف شده شامل: بررسی کامل اتمسفر، تصویربرداری و پردازش آن را انجام دهد.

پس از این مرحله داده های تمامی تیم ها جمع آوری و به دقت بررسی می شود و تیم برگزیده را پس از جمع بندی تمامی آیتم ها اعلام می شود

در اختتامیه این دوره که روز چهارشنبه ۴ اردیبشهت برگزار شد تیم فانتوم۱ از لارستان توانست در اولین تجربه حضور خود مقام اول این مسابقات را کسب کند. در این رقابت ها تیم هایی از دانشگاه شهر کرد و صنعتی شیراز به ترتیب مقام های دوم و سوم را به خود اختصاص دادند.

نکته قابل تحمل درباره ی این تیم حضور دانشجویان از دانشگاه های مختلف و بدون حمایت مادی و حتی معنوی هیچ دانشگاهی در این مسابقات شرکت کردند.


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 377 تاريخ : يکشنبه 8 ارديبهشت 1398 ساعت: 16:58

خبرنامه