شبکه سه در جَنگ با رسانه ای به نام فوتبال!

ساخت وبلاگ

حجت محبی پور*: فوتبال دیگر یک تفریح نیست. یک زندگی است. یک صنعت غول آسای استراتژیک – یک مجمع جهانی بزرگتر از سازمان ملل. فوتبال یک رسانه است‌؛ یک رسانه ی جهان شمول.

اغراق نیست اگر برای رسانه ملی فوتبال را فرزند ارشدِ شبکه سه سیما بنامیم. از همان بدو تاسیس این شبکه تا کنون، فوتبال برای مدیران ارجح بوده و مخاطبان نیز به تولای همین توپ به این شبکه پناه آوردند. اما گویا حالا این منزلتِ امامزاده، نذر متولی تازه کار امامزاده شده است!

ماجرا از روزی آغاز شد که فروغی – مدیر جوان شبکه سه، از راه آمد. بسیاری مخالفت او با آمدن “پویول” به استودیو ۲۰۱۸ یا لجاجت او با پخش نود در ماههای اخیر به بهانه مسابقات شبه دوستانه لیگ ملت های اروپا را دست آویز نقد و انتقاد از او قلمداد کرده اند؛ اما ماجرا کمی پیچیده تر از “فردوسی پور” بازی است که حس می کنیم.

اما مانیفست فوتبالی مدیر جوانِ شبکه سه را باید در فوتبالیسم دید! پخش فوتبالیسم همزمان با اولین جام‌جهانی  فروغی در شبکه سه ، اولین خیزش او برای بر هم زدن زمین فوتبال در شبکه سه بود.

بله ! این ماجرای پیچیده تا همین حد ساده است! او قریحه فوتبالدوست شبکه و مخاطبانش را هدف قرار داد و از همان جام جهانی سعی کرد تا پشت پرده ی فوتبال جهانی را برملا سازد.

کارگردان این برنامه می گوید:” این برنامه درباره فوتبال و تأثیرات آن است و قرار است به حاشیه‌های فوتبال با نگاه متفاوت‌تری بپردازد. اینکه همه چیز فقط داخل مستطیل سبز اتفاق نمی‌افتد.”

همین تک پاراگراف گویای رویکرد تازه سیما به فوتبال است. نگاهی که فروغی با تصمیمات یک سال اخیر فوتبالی اش آن را نمایندگی می کند.

او به جنگ رسانه ای به نام فوتبال رفته است و سعی دارد تا کارکرد فوتبال در جامعه را تحت الشعاع قرار دهد.

سعی کرد آنسوی فوتبال را با فوتبالیسم به مخاطبانش نشان دهد.‌ سعی کرد فوتبال را از اولویت بیاندازد. او سعی کرد خواسته یا ناخواسته لذت فوتبال را در ذائقه مخاطبانش بخشکاند.

ترجیح دادن فوتبال ضعیف(لیگ ملت های اروپا) به فوتبال قوی(برنامه هفتگی نود) – مخالفت با پویول در جام جهانی – پخش فوتبالیسم در لابلای ساعات پخش فوتبال جام جهانی و کم کردن ساعات کنداکتور فوتبال با شَبَهِ فوتبال – تضعیف برنامه اختصاصی جام ملتهای آسیا ۲۰۱۹ با پخش ویژه برنامه در ساعات متغیر و عدم ترجیح دادن پوشش زنده و مناسب این رویداد مهم(برخلاف سنت بیست ساله) بر سایر برنامه های مُرده – کم کردن ساعت برنامه نود ، آسیا ۲۰۱۹ – پخش نامطلوب لیگ های معتبر اروپایی – ایجاد برنامه های مشابه با هدف پخش و پلا کردن اعتبار فوتبال و … برخی از فوتبال ستیزی های مدیر جوان شبکه سه سیماست.

او شجاع است و یک تنه به جنگ فوتبال آمده و تلاش می کند تا ایدیولوژی رسانه ای خودش را بر سر فوتبال آوار کند و آواز خوشِ فوتبال را گوشخراش و مخاطبانش را از این حسِ خوب بَری کند!

اما فوتبالی ها می دانند که فوتبال بیشتر از ۹۰ دقیقه است ! باید بیش از اینها صبر کرد و تلاش های این مدیرِ پا به راه – که احتمالاً هیچ عکسی با شورت ورزشی(!) ندارد – را با لبخند کنایه آمیز بر گوشه ی لب به نظاره بنشینند.

باید لبخند زد و اگر لازم شد اصحاب فوتبال و مخاطبان فوتبالی از شبکه سه کوچ کنند و از این لجاجت کودکانه خود را عقب بکشند و از فوتبال لذتش را ببرند.

فروغی جان!

جنگ جهانی یا جنگ هشت ساله نیز با تمام سختی ها و تلخی هایش نتوانست زندگی با فوتبال را برای اهلش پایان ببخشد…

*کارشناس ارشد علوم سیاسی

**این یادداشت پیش از این در کانال «صدای مردم، صدای تهران» منتشر شده است


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 446 تاريخ : چهارشنبه 10 بهمن 1397 ساعت: 14:15

خبرنامه