آب خلیج فارس در سال ۱۴۰۵ به اوز می‌رسد

ساخت وبلاگ

مدیر طرح انتقال آب خلیج فارس به شمال استان فارس از ورود آب دریا به شهرستان‌های جنوبی فارس در سال ۱۴۰۵ خبر داد.

به گزارش پسین اوز، مدیر ابر طرح انتقال آب خلیج فارس در جمع گروهی از مسئولان و معتمدان شهرستان اوز در فرمانداری گفت: برای انتقال آب خلیج فارس به شمال استان فارس ۱۲ زون به صورت موازی اجرا که مجموعه اوز و بیرم در زون‌های ۳ و ۴ قرار دارد.

مسعود بهمن پور افزود: استفاده از آب دریا و انتقال آن به شهرها چند سالی است که به عنوان یک راهکار مفید مورد استفاده قرار گرفته است. همچنان که استفاده از انرژی خورشیدی هم اقدام ورایج شده است .

وی در ادامه گفت: ۸۰۰ مایل ساحل خلیج فارس داریم که شهرهای ساحلی جنوبی در فقر آب به سر می‌برند. هدف این طرح بهره‌برداری بخش صنعت و کشاورزی استان‌های هرمزگان، فارس و اصفهان و تامین آب شرب شهرستان‌های جنوبی فارس است.

تاکنون دو خط انتقال آب:۱- از بندر خمیر تا گل گهر در سال ۱۴۰۰ و ۲-از چاه بهار برای اصفهان و زاهدان انجام شده است و حالا خط سوم از کوشکنار پارسیان به لامرد و ایزدخواست آباده در شمال فارس انجام می‌شود. این خط بر خلاف خط‌های گذشته از جوار شهرهای زیادی عبور کرده که طبق اصول فنی و مهندسی سعی شده است تا شهرستان‌های مسیر از آب بهره‌مند شوند. یک مخزن ۲۰ هزار متر مکعبی در جنوب شرقی شهر اوز با حجم ۲۰۰ میلیون متر مکعب، معادل ۷۰۰۰ لیتر بر ثانیه ساخته می‌شود که از آنجا شهرستان‌های اوز، گراش، لارستان و حتی خنج بهره‌مند می‌شوند.

بهمن پور افزود: این آب گران قیمت است. چون کیفیت آن مانند آب معدنی است؛ که هزینه پمپاژ لوله و مخزن هم اضافه می شود . پس از ورود آب دریا به منطقه آب سد سلمان فارسی تهاتر شده و از آن در جای دیگر استفاده می‌شود. برای انتقال آب پایدار در شهرستان‌های جنوب فارس ۲۰ ایستگاه پمپاژ و ۲۰ مخزن ساخته می‌شود. خطوط لوله استاندارد در عمق ۵ متری زمین نصب می‌شود و از خطوط  نمی‌توان آب گرفت. پس حتماً پمپاژ و مخزن لازم است. در زون‌های ۳و۴و ۵ آب به بیرم، اوز و بنارویه می‌رسد.

در ابتدای نشست محمد محمدی فرماندار گفت: این طرح توسط بخش خصوصی انجام می‌شود و تاکنون چندین جلسه در فرمانداری انجام شده و سعی کرده‌ایم که پس از ورود آب به شهرستان بتوانیم آب را به بخش‌ها به ویژه بیدشهر هم برسانیم.

فرماندار با اشاره به ظرفیت مشارکت مردمی در بخش‌های مختلف از جمله راه افزود: که در مسئله آب مردم مشارکت قوی خواهند داشت.

رام برزین بخشدار بیدشهر، نوازالله مختاری نماینده مردم بخش بیدشهر و احمد خضری در مورد کمبود آب در بخش بیدشهر و لزوم استفاده آنان از آب دریا و سد سلمان فارسی سخن گفتند.

جعفر راستگو دستیار مردمی سازی فرمانداری و فریدون نامی رئیس شورای شهر اوز از ورود آب به شهرستان‌های جنوبی به ویژه اوز اظهار رضایت کرده و گفتند این موضوع باید اطلاع رسانی گسترده شود و مسلماً مردم مشارکت می‌کنند.

عارف حسین‌پور دهیار کهنه و انسیه گلابی بخشدار مرکزی نیز نظرات خویش را ابراز کردند. بخشدار مرکزی درباره مشکلات محیط زیست گفت، که در جواب اعلام شد از نظر محیط زیستی تمام جوانب امر، تحقیق دانشگاهی شده و رعایت گشته و جای هیچگونه دغدغه‌ای نیست .بهمن پور هزینه اجرای طرح که در سه فاز انجام می‌شود به ترتیب فاز اول ۴۰ هزار میلیارد تومان و فازهای ۲ و ۳ افزون بر صد هزار میلیارد تومان خواهد رسید. احمد خضری رئیس خانه مطبوعات گفت: این طرح خصوصی است که توسط دکتر ظهیر امامی به عنوان سرمایه‌گذار انجام می‌شود؛ و وی یک فرد خیر هم محسوب می‌شود.

شرکت‌ فراآبرسان آب را به حوالی شهرستان‌ها می‌رساند و این مسئولان هر شهرستان هستند که با همکاری آبفاوبا سرمایه‌گذاری می‌توانند آب را به روستاها، بخش‌ها و غیره برسانند.

مسئولان شهرستان اوز از هم اکنون با رایزنی می‌توانند آب را برای روستاهای کهنه و توحید و بخش بیدشهر برنامه‌ریزی و اجرا کنند.

در این نشست مهندس مسعود بهمن‌پور مدیر و مجری طرح، مهندس روح الله شجاعی مسئول امور مالی شرکت و مهندس پاک فطرت مدیر ناحیه یک طرح حضور داشتند.

لینک کوتاه: http://pasineevaz.com/?p=19866

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 48 تاريخ : يکشنبه 1 بهمن 1402 ساعت: 17:12

خبرنامه