تسهیلات و امتیازات در ازدواج و فرزند آوری بیشتر

ساخت وبلاگ

به منظور حمایت از زوج های جوان در آستانه ازدواج، پیشگیری و درمان ناباروری، حمایت در دوران شیردهی، حمایت از خانواده ها در تولد و معیشت فرزندان، حمایت از مادران شاغل و غیرشاغل، حمایت از مادران دانشجو، اعطای تسهیلات مالی در مسکن، شغل، آموزشی و مشوق های اقتصادی، دولت قانونی به نام «قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت » در ۷۳ ماده و ۸۱ تبصره با اجرای آزمایشی ۷ ساله در ۲۴ مهر ۱۴۰۰ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رساند که در ۱۰ آبان ۱۴۰۰ به تائید شورای نگهبان رسید. این مطلب در آغاز بیست و ششمین نشست مطبوعاتی اصحاب رسانه شهرستان اوز در شبکه بهداشت و درمان شهرستان اوز توسط اسدالله دشتگرد معاون بهداشتی شبکه بیان شد. وی که به اتفاق الهام زینلی مسئول واحد سلامت جمعیت و خانواده در نشست حضور داشت، افزود: در این قانون مزایا و امتیازات متعددی به چشم می خورد که به برخی از آنها اشاره می شود:

۱- اعطای زمین و واحد مسکونی به خانواده ها پس از تولد فرزند سوم و بیشتر ۲- تسهیلات به دانشجویان متاهل که دانشگاه ها موظف به در اختیار قرار دادن مکان برای زوج باشند. ۳- اعطای تسهیلات برای تولد فرزندان که فرزند اول ۱۰، دوم ۲۰، سوم ۳۰، چهارم ۴۰ و پنجم و بالاتر ۵۰ میلیون تومان با ۶ ماه دوره تنفس و بازپرداخت ۳ تا ۷ سال ۴- برای هر فرزند از ابتدای سال ۱۴۰۰ ده میلیون تا سقف سالانه هزار میلیارد تومان برای خرید واحدهای صندوق های سرمایه گذاری قابل معامله در بورس اختصاص می یابد. ۵- مادران با تولد فرزند دوم صاحب خودرو می شوند. ۶- یارانه افراد دهک های اول تا چهارم دارای حداقل سه فرزند که شاغل نباشند تا سه برابر افزایش می یابد. ۷- نیروهای متاهل در استخدام در ادارات از امتیاز ویژه برخوردار می شوند. ۸- مرخصی زایمان با دریافت کامل حقوق و مزایا به ۹ ماه افزایش می یابد و برای تولد دوقلوها به بالا به ۱۲ ماه خواهد رسید. ۱۰- برای بار اول هزینه درمان ناباروری از سوی بیمه پرداخت می شود.

اسدالله دشتگرد در پایان گفت: دولت سعی دارد افراد را تشویق به تشکیل خانواده و فرزند آوری بیشتری کند.

در ادامه الهام زینلی مسئول واحد سلامت جمعیت و خانواده گفت: در حال حاضر نرخ باروری در شهرستان اوز ۱/۸۵ است. نرخ باروری یا نرخ فرزندآوری یعنی میانگین تعداد فرزندانی است که به ازای هر زن ۱۵ تا ۴۹ ساله متولد شده است. البته نرخ باروری در کشورهای توسعه یافته کم و در کشورهای توسعه نیافته زیاد است. مثلا در سال ۲۰۲۰ میلادی این نرخ در کشور کره جنوبی ۰/۸۴ و در کشور نیجر ۷ بوده است و ایران در جایگاه ۱۷۲ جهان قرار دارد و نرخ آن در سال ۲۰۲۰ میلادی ۱/۸ بوده است. بانک مرکزی اعلام کرده است که وام و تسهیلات فرزند آوری به شهرهائی تعلق می گیرد که نرخ باروری کمتر از ۲/۵ داشته باشند. بنابراین شامل شهرستان اوز خواهد شد.

زینلی ضمن تائید سخنان دشتگرد افزود: درصد سالمندی در شهرستان ۱۱/۴ است و استاندارد جوانی جمعیت زیر ۱۵ سال ۴۰ درصد است که اوز زیر ۴۰ درصد می باشد.

در ادامه شریف بازرگانی مدیر مسئول پایگاه خبری موزه در مورد بُعد خانوار پرسش کرد که اعلام شد ۳/۵۰ می باشد. منظور از بُعد خانوار این است که در آمار جمعیتی از تقسیم تعداد جمعیت به تعداد خانوار به عددی می رسیم که بُعد خانوار گویند.

سنا ملاحت از پیام اوز در مورد چگونگی پرداخت وام پرسش کرد و گفت: آیا بانک خاصی برای وام است؟ که پاسخ داده شد: بانک ها توسط شخص ذینفع انتخاب می گردد. در این رابطه ممکن است در بانکی متقاضی زیاد باشد و نوبت دهی طولانی گردد.

احمد خضری مدیر مسئول پسین اوز در مورد تشکیلات این قانون پرسش کرد که پاسخ داده شد: در فرمانداری کمیته ای به نام کمیته قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت با ریاست فرماندار و دبیری رئیس شبکه بهداشت و درمان وجود دارد که ماهانه تشکیل و مسائل را پیگیری می کنند. در شبکه هم الهام زینلی با شماره موبایل ۰۹۱۷۳۸۱۸۵۷۰ پیوسته آماده پاسخگوئی و راهنمائی می باشد.

نشست که از ساعت ۱۲ ظهر روز یک شنبه ۲۸ آبان ۱۴۰۲ در اتاق ریاست شبکه آغاز شده بود در ساعت ۱۳ و ۳۰ دقیقه پایان یافت.

 

لینک کوتاه: http://pasineevaz.com/?p=19319

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 43 تاريخ : دوشنبه 29 آبان 1402 ساعت: 15:06

خبرنامه