از «صنایع دستی» لارستان غافل شده‌ایم/ پیش از گردشگران خارجی باید مردم لارستان و کشور را به گردشگری در منطقه ترغیب کنیم

ساخت وبلاگ
انتشار در22 مارس 2021 ساعت 6:34 ب.ظ سرویس:برگزیده ها بدون دیدگاه 9 بازدید

«مجید معتمدیان» نماینده پایگاه‌های جهانی ایران در دفتر یونسکو:

از «صنایع دستی» لارستان غافل شده‌ایم/ پیش از گردشگران خارجی باید مردم لارستان و کشور را به گردشگری در منطقه ترغیب کنیم/ وقتی اثری ثبت جهانی شود در ویترین جهان قرار می‌گیرد

به گزارش آفتاب لارستان، «مجید معتمدیان» نماینده پایگاه‌های جهانی ایران در دفتر یونسکو و موسس و مدیر پایگاه میراث فرهنگی و گردشگری شهر تاریخی لار در دهمین جلسه از سلسله همایش‌های «لاراُستان» که با موضوع «فرصت‌های توسعه گردشگری و تاثیرات آن بر همگرایی منطقه‌ای» برگزار شد گفت:

گردشگری باعث تغییر رفتار در حوزه‌های اقتصادی، کاری، اجتماعی و فرهنگی در یک منطقه خواهد شد و حتی توسعه سیاسی نیز به دنبال دارد.

گردشگری باعث اشتغال فزاینده است، یعنی برخلاف سایر رشته‌ها، هر ریالی که به آن اضافه کنید چند برابر برگشت برای شما سرمایه خواهد داشت.

گردشگری در لارستان موفق خواهد بود؛ شاید بخشی از مردم بگویند که لار برای گردشگری چیز خاصی ندارد، ما چیزی برای عرضه نداریم؛ همه جای دنیا اینگونه بوده است، اگر به سابقه گردشگری در هر کشوری نگاه کنید اول هیچ چیز نبوده است، بلکه این‌ها را ساخته‌اند، آماده کرده‌اند، از عناصری که داشته‌اند به آن پرداخته‌اند، پیرایه و آماده کرده‌اند و دنیا پذیرفته است.

لارستان عناصر و عوامل بسیار موثری دارد، اولین مورد آن لاری بودن است، لارستان نیاز به معرفی ندارد، هر جا بگویید «لار»، فکر و ذهن همه به سمت آدم‌هایی خوب، درستکار، ثروتمند و شناخته شده می‌رود.

اگر بخواهیم بحث گردشگری را به‌صورت تخصصی و علمی در لار ایجاد کنیم، باید بدانیم چه چیزی در لار داریم؛ بهترین آیتم گردشگری ما، میراث فرهنگی‌مان است، زیرساخت‌هایی همچون راه و فرودگاه بین‌المللی خیلی خوبی در لار وجود دارد، در کنار آن، باید حتما توسعه ریلی را ایجاد کنیم، چون بسیار مهم است، سریع‌تر و ارزان‌تر است و توسعه آن سریع‌تر انجام می‌شود.

مهم‌ترین عنصری که باید به گردشگر عرضه کنیم، بافت تاریخی و شاکله میراث فرهنگی و گردشگری است، میراث فرهنگی ما فقط آثار و بناها نیست، بلکه شامل فرهنگ، آداب و رسوم، زبان و صنایع دستی و مهم‌تر از همه بافت تاریخی و بناهای ماست که این موضوع می‌تواند جاذبه و شاکله اصلی گردشگری ما باشد.

ما به یک نقشه جامع راه توسعه لارستان با عنوان برنامه جامع توسعه یا سند چشم‌انداز لارستان نیاز داریم که در آن، تمام آیتم‌های توسعه لارستان دیده شود و گردشگری می‌تواند یکی از ارکان آن باشد، تمام هَمُّ و غم مسئولان لارستان باید این باشد که نقشه جامع توسعه لارستان را شروع کنند؛ اما چون زمان‌بر و هزینه‌بر است در قالب برنامه‌ای مدون شده و آینده‌دار، برنامه لارستان را در حد یک ظرفیت جهانی برای آینده ببینیم، این ظرفیت در لارستان وجود دارد، اما باید گام‌هایی با افق بلند برداشت.

ما اول نباید به فکر گردشگری خارجی باشیم، بلکه ابتدا، باید مردم آن منطقه (لارستانی‌ها) را به گردشگری لار علاقه­مند کنیم، سپس، مردمان کشوری و بین المللی؛ فرهنگ لارستانی را باید به دانش‌آموزان و نونهالان آموزش دهیم و یادآوری کنیم، آثار را بخوانند، ببینند، در این صورت، فرهنگ‌مان نسل به نسل منتقل می‌شود و به‌تدریج گسترش پیدا می‌کند.

یکی از آیتم‌های بسیار مهم در حوزه توریسم، صنایع دستی است، ما از صنایع دستی‌مان مغفول مانده‌ایم؛ در حال حاضر، صنایع دستی در دنیا به عنوان صنعتی بزرگ و با چشم‌انداز اقتصادی وسیع دیده شده است و تنها صنعتی است که ارزش افزوده چند صد برابری دارد.

با توجه به پتانسیلی که برای صادرات در کشورهای دیگر داریم باید صنایع دستی منطقه لارستان را شناسایی کنیم و در جایی در لارستان تجمع پیدا کنند.

وقتی اثری ثبت جهانی می‌شود در ویترین جهانی قرار می‌گیرد و جهان موظف به حفظ، احیا، مرمت و نگهداری اثر شما خواهد بود. علاوه بر اینکه در ویترین معرفی آثار شاخص دنیا قرار می‌گیرد و باعث جذب گردشگر و توریست‌های فنی، تخصصی و عام می‌شود. به یک اثر کمک‌های فنی خواهد شد، یونسکو ناظران فنی را برای بازدید و مرمت و حفاظت سالیانه می‌فرستد، به کارشناس‌های داخلی برای حفاظت آموزش می‌دهد، در شرایط خاص به آن‌ها اعتبار می‌دهد، اگر اتفاق غیرمترقبه‌ای پیش آمد خودشان را سریع به آثار می‌رسانند و اعتبار می‌گذارند و هر وقت خطری متوجه آن شود بلافاصله اطلاع می‌دهند، اگر صاحب اثر، آن اثر را از خطر دور نکند در فهرست آثار در معرض خطر قرار می‌گیرد که به شدت تبعات بدی دارد.

فیلم کامل این سخنرانی را از لینک زیر در پیج لاراستان ببینید:

https://www.instagram.com/lar.ostan

مطالب مرتبط:

گزارش نشست دوم همایش لاراستان

گزارش نشست اول همایش لاراستان

سخنرانی دکتر احمدعلی افکاری در همایش لاراستان

سخنرانی دکتر حسین رادمرد در همایش لاراستان

سخنرانی دکتر علی رئوفی در همایش لاراستان

سخنرانی دکتر مجتبی آراسته در همایش لاراستان

سخنرانی مجید حجتی در همایش لاراستان

سخنرانی دکتر محمد شیخی در همایش لاراستان

سخنرانی مهندس بهروز بیغرض در همایش لاراستان

سخنرانی مجتبی یزدان‌پناه در همایش لاراستان

سخنرانی فاطمه دلخسته در همایش لاراستان

سخنرانی مصطفی ناموران در همایش لاراستان

سخنرانی بدرالسادات طبیان در همایش لاراستان

سخنرانی علیرضا عطاری در همایش لاراستان

سخنرانی روح‌اله قرشی در همایش لاراستان

سخنرانی محمد نوروزی در همایش لاراستان

سخنرانی محسن منتظری در همایش لاراستان

سخنرانی دکتر عادل محسن‌زاده در همایش لاراستان

سخنرانی گلچهره آرین در همایش لارستان

سخنرانی ابوذر سوری در همایش لاراستان


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 230 تاريخ : سه شنبه 3 فروردين 1400 ساعت: 2:07

خبرنامه