نه تنها از فعالیت تشکل‌های دانشجویی حمایت می‌کنم بلکه به آن اعتقاد نیز دارم/ امیدوارم به‌زودی برای علوم پزشکی لارستان از کلمه «دانشگاه» استفاده کنیم

ساخت وبلاگ
انتشار در6 دسامبر 2020 ساعت 5:51 ب.ظ سرویس:عناوین اصلی 6 دیدگاه 167 بازدید

روز دانشجو در لارستان(۴)

رئیس دانشکده علوم پزشکی در گفت‌وگو با آفتاب لارستان:

نه تنها از فعالیت تشکل‌های دانشجویی حمایت می‌کنم بلکه به آن اعتقاد نیز دارم/ امیدوارم به‌زودی برای علوم پزشکی لارستان از کلمه «دانشگاه» استفاده کنیم

دکتر بهزاد رضایی، رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان به مناسبت روز دانشجو، گفت‌وگویی با آفتاب لارستان انجام داده است که در ادامه می‌خوانید:

مختصری درمورد خود بفرمایید. سن؟ تحصیلات؟ زادگاه؟ رشته تحصیلی؟ دانشگاه؟ دیدگاه سیاسی و…

متولد سال ۶۴ در شهرستان کازرون هستم، اصالتا کازرونی اما بزرگ‌شده شیراز هستم، تخصص جراحی عمومی دارم و دوره پزشکی عمومی و همچنین دوره تخصص را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گذراندم.

از نظر دیدگاه سیاسی، قائل به دسته‌بندی و جناح‌بندی حال حاضر کشور، چپ و راست، نیستم، ما طرفدار حزب خدمت به مردم هستیم و قسم خوردیم که در حرفه پزشکی خدمتگزار مردم باشیم و در حوزه مدیریتی نیز امیداریم بتوانیم خدمتگزار مردم کشورمان و منطقه بزرگ لارستان باشیم.

چه شد به ریاست این دانشگاه رسیدید؟ و چرا دیگر دانشگاه‌ها خیر؟

من از سال ۹۷ که طرحم را در مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان شروع کردم به عنوان جراح بیمارستان امام رضا(ع) و همچنین بیمارستان امیدوار اوز، از همان ماه‌های ابتدایی، با اعتماد مسئولان وقت، وارد عرصه مدیریتی هم شدم؛ در ابتدا، مشاور عالی و قائم مقام معاونت درمان و در مقطعی هم معاونت درمان بودم و در اردیبهشت ماه ۹۸ تا اواخر شهریور ماه ۹۹ مسئولیت بیمارستان به من واگذار شد.

پس از قبولی در رشته فوق‌تخصص جراحی درون بینی (لاپاراسکوپی)، قصد ادامه تحصیل داشتم، از لارستان خارج شده بودم و چند روز از تحصیلم را هم شروع کرده بودم. روزهای پایانی شرایط خاصی بود اما محبت مردم شریف لارستان، همکاران خوبم و اعتماد و اصرار مسئولان باعث شد که بحث ادامه تحصیل را فعلا متوقف کنم و به لارستان برگشتم؛ امیدوارم که بتوانم کار مثبتی در این دوره انجام دهم و شرمنده بار امانتی که به دوش من گذاشته شده است نشوم.

تعداد دانشجویان و رشته‌های دانشکده علوم پزشکی لارستان، درصد دانشجویان بومی و غیربومی؟ و درصد دختران و پسران به چه صورت است؟

در حال حاضر، ۵۲۱ دانشجو در مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان تحصیل می‌کنند که از این تعداد، ۳۴۶ نفر را خانم‌ها و ۱۷۵ نفر را آقایان تشکیل می‌دهند و البته بسته به اینکه بومی و غیربومی را چه تعریف کنیم، فقط لار را بومی در نظر بگیریم یا کل منطقه را بومی در نظر بگیریم شاید نتوانم آمار دقیقی در مورد تعداد دانشجویان بومی و غیربومی بیان کنم.

دانشجویان رشته‌های کارشناسی پرستاری، هوش‌بری و اتاق عمل در دانشکده علوم پزشکی لارستان و دانشکده پرستاری حضرت زینب در لار و دانشجویان رشته کارشناسی بهداشت محیط، بهداشت حرفه‌ای، بهداشت عمومی و کارشناسی تغذیه در دانشکده بهداشت اوز تحصیل می‌کنند که البته به زودی خبرهای خوبی را در حوزه آموزشی، توسعه و گسترش رشته‌ها و همچنین بحث تحصیلات تکمیلی در لار، اوز و خنج به اطلاع مردم لارستان بزرگ خواهیم رساند.

تاکنون مراسم ۱۶ آذر در دانشکده  علوم پزشکی لارستان برگزار شده؟ کم و کیف این مراسم چگونه بوده است؟ امسال هم مراسم و برنامه‌ای دارید یا خیر؟

من ۷ سال دانشجوی پزشکی و ۴ سال هم دانشجوی تخصص جراحی عمومی بودم و مراسم‌های روز دانشجوی متعددی را در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گذرانده و تجربه کرده‌ام؛ در دانشکده علوم پزشکی لارستان هم هرساله این مراسم برگزار شده و این اولین ۱۶ آذری است که من در مسئولیت دانشکده قرار دارم، متاسفانه این مراسم پرنشاط دانشجویی هم قربانی همه‌گیری کرونا شده و ما امسال مراسمی را با کم و کیف همیشگی و با حضور پرشور دانشجویان نخواهیم داشت، البته برنامه‌هایی در حوزه سیاسی، دانشجویی و فرهنگی برای این روز ترتیب داده شده که به صورت ویدیوکنفرانس و وبیناری برگزار خواهد شد، برنامه‌ها را هم به گونه‌ای تنظیم کرده‌ایم که در حوزه کلان منطقه پنج قابل استفاده باشد یعنی هم دانشگاه‌ها و دانشکده‌های مستقر در استان فارس و هم در استان‌های همسایه بتوانند از برنامه‌ریزی ما در ۱۶ آذر استفاده کنند.

در لارستان تاکنون به ندرت مراسمی مناسب و متناسب با ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها برگزار شده است. موافقید؟ دلیل آن را در چه می‌بینید؟

اگر بخواهم در مورد آسیب‌شناسی و شناخت این موضوع صحبت کنم شاید کمی طولانی باشد، اما ما نقطه ضعف ها و نقطه قوت‌هایی در این حوزه داریم، نقطه قوت ما این است که چون دانشکده و مجموعه آموزشی کوچکتری نسبت به دانشگاه های بسیار بزرگتری همچون تهران و شیراز هستیم طبیعتا حساسیت‌هایی که ممکن است در مورد مراسم این روز وجود داشته باشد خیلی کمتر است و از این جهت دست مجموعه دانشگاه و دانشجویان برای برگزاری مراسم‌ها بازتر است، اما از طرفی با توجه به اینکه تعداد دانشجویان ما کمتر است، به همان میزان که تعداد کلی کاهش پیدا کند تعداد نخبگان حوزه‌های مختلف هم کاهش پیدا می‌کند و این موضوع می‌تواند در مراسم‌ها و تشکل‌های مختلف دانشجویی تاثیرگذار باشد.

امیدواریم که بتوانیم در مورد شور و نشاط این روز که نماد پویایی دانشجو و جوان است کار کنیم و سال به سال موفق تر عمل کنیم.

کلا چقدر با فعالیت تشکلات مستقل دانشجویی موافقید و چقدر از آن‌ها حمایت کرده‌اید؟ خود شما در زمان دانشجویی عضوی از این تشکلات بودید یا خیر؟ چرا؟

در زمان دانشجویی، جزو افرادی بودم که فعالیت‌های متعددی در حوزه‌های مختلف داشتم، هم همکاری با تشکل‌های هنری و کانون فیلم و عکس، هم تشکل‌های سیاسی همچون انجمن اسلامی و بسیج دانشجویی در دوران تحصیل پزشکی و هم برخی تشکل‌های اجتماعی همچون کانون شهید مطهری و سایر فعالیت هایی که در زمان دانشجویی داشتم و اعتقادم بر این است که یکی از محورهای مهم رشد و پرورش و آموزش غیردرسی دانشجویان در همین همکاری‌ها، تشکل‌ها و توسعه سایر ابعاد زندگی یک شخص است که اتفاق می‌افتد و من نه تنها از آن حمایت می‌کنم بلکه به آن اعتقاد دارم و قطعا همه توانم را به کار می‌گیرم که بتوانم از دانشجویان در این راستا حمایت کنم و همه تلاشم این است که نور شور و اشتیاق، عدالت‌خواهی و آرمان‌گرایی را در دانشجو و جوانی که در حال آماده شدن برای ورود به جامعه است زنده نگه دارم و قطعا هر کاری از دستم بربیاید در این حوزه انجام خواهم داد.

دلیل انفعال غالب تشکلات مستقل دانشجویی در این دانشگاه را چه می‌دانید؟

انفعال تشکل‌های دانشجویی می تواند دلایل متعددی داشته باشد، اما بخشی از آن مربوط به خود گروه‌های دانشجویی و مشخصات شخصی افراد است و بخشی از آن نیز مربوط به حوزه دانشگاهی، میدان عمل و شرایطی است که در حوزه دانشگاهی برای این علاقه‌مندان فراهم می‌شود.

عده‌ای معتقدند دانشگاه‌های لارستان درحقیقیت مدارس بزرگ هستند و اثری از پویایی و فضای دانشگاهی در آن ها نیست! چقدر موافق این دیدگاه هستید؟

موافق این طرز فکر که دانشگاه‌های لارستان را مدارس بزرگ در نظر بگیریم نیستم، طبیعی است که ما دانشکده‌ای هستیم که نسبت به برخی از دانشگاه‌های خیلی بزرگ کشور همچون تهران و شیراز مجموعه آموزشی نوپایی هستیم، اگر از سال ۶۶ در نظر بگیریم شاید سابقه خیلی دراز مدتی به حساب نیاید اما اصلا اینطور نیست که ما در دانشکده علوم پزشکی لارستان آن شور و اشتیاق را نداشته باشیم، همین که این طرز فکر وجود دارد که احساس می‌کنند که باید فضای دانشگاهی از این پویاتر باشد خیلی خوب است یعنی این افق نگاه، بالاتر و دورتر رفته، نگاه بلندتری به موضوع می‌شود و هدف‌گذاری بلندتری در حال شکل گرفتن است که جای امیدواری دارد و طبیعی است که روز به روز، با توسعه دانشکده، توسعه فعالیت‌های آموزشی و فوق برنامه این پویایی و نشاط افزایش پیدا خواهد کرد.

امیدوارم که بتوانیم خیلی جلوتر از جایی که الآن ایستاده‌ایم برویم و مجموعه دانشکده علوم پزشکی لارستان را هم در حوزه فعالیت‌های فوق برنامه و هم در حوزه فعالیت‌های آموزشی ارتقا دهیم، همچنین امیدواریم بتوانیم به زودی از کلمه «دانشگاه» علوم پزشکی لارستان اسم ببریم و قدم بزرگی به سمت آینده منطقه در حوزه نخبه‌پروری برداریم.

مطالب مرتبط:

روز دانشجو در لارستان(۱)/ گفت و گو با «فرشاد برگ‌ریزان» دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی لارستان

روز دانشجو در لارستان(۲)/ گفت و گو با «زهرا امیدبخش» دبیر شورای دبیران کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه دولتی لار

روز دانشجو در لارستان(۳)/ گفت و گو با «محسن روانشید» دبیر انجمن تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی لارستان


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 260 تاريخ : سه شنبه 18 آذر 1399 ساعت: 22:36

خبرنامه