مراسم روز دانشجو نباید «دستوری» باشد/ فعالیت تشکل‌های دانشجویی در لارستان «مناسبتی» و محدود به ایام «انتخابات» است

ساخت وبلاگ
انتشار در6 دسامبر 2020 ساعت 6:09 ب.ظ سرویس:عناوین اصلی 4 دیدگاه 157 بازدید

روز دانشجو در لارستان(۵)

رئیس دانشگاه دولتی لارستان:

مراسم روز دانشجو نباید «دستوری» باشد/ فعالیت تشکل‌های دانشجویی در لارستان «مناسبتی» و محدود به ایام «انتخابات» است

به گزارش زینب دلام از آفتاب لارستان، در ادامه سلسله گزارش‌های مربوط به روز دانشجو در دانشگاه‌های لارستان به سراغ «دکتر علی طاهری»، رئیس دانشگاه دولتی این شهر رفته ایم و سوالاتی در مورد فضای حاکم بر دانشگاه‌های لار در روز دانشجو، فعالیت تشکل های مستقل دانشجویی، حمایت از آن ها و… پرسیده‌ایم که در ادامه می‌خوانید:

***

برای شروع گفت‌وگو لطفا مختصری درمورد خود بفرمایید. سن؟ تحصیلات؟ زادگاه؟ رشته تحصیلی؟ دانشگاه؟ دیدگاه سیاسی و…

علی طاهری هستم، ۳۶ ساله، متولد و بزرگ شده شهر لار و فارغ‌التحصیل دکترای مهندسی مکانیک هستم؛ مقاطع تحصیلی دانشگاهی را هم، در دانشگاه‌های «صنعتی شریف»، «خواجه نصیر طوسی» و «دانشگاه تهران» گذرانده‌ام.

چه شد که به ریاست این دانشگاه رسیدید؟ و چرا دیگر دانشگاه‌ها خیر؟

من عضو هیات علمی مجتمع آموزش عالی لارستان هستم و بر اساس ساز و کارهای وزارت علوم، با حکم وزیر علوم، تحقیقات و فناوری به عنوان رئیس این دانشگاه، منصوب شده‌ام.

تعداد دانشجویان و رشته‌های دانشگاه دولتی لارستان، درصد دانشجویان بومی و غیربومی؟ و درصد دختران و پسران به چه صورت است؟

در حال حاضر، حدود ۸۰۰ دانشحو در این دانشگاه در حال تحصیل هستند که بیش از نیمی از دانشجویان غیر بومی‌اند؛ نزدیک به ۶۰ درصد، دانشجویان پسر و ۴۰ درصد، دختر هستند.

تاکنون مراسم ۱۶ آذر در دانشگاه دولتی لار برگزار شده؟ کم و کیف این مراسم چگونه بوده است؟

در سال‌های مختلف، مراسم و برنامه‌های مختلفی با موضوع روز دانشجو برگزار شده است. برنامه‌های فرهنگی، سخنرانی، مصاحبه‌های مکتوب، تریبون آزاد و همچنین مراسم‌هایی در سالن‌های اجتماعات همراه با تقدیر از دانشجویان فعال و برتر هم برگزار شده است.

نظر ما بر این است که بزرگداشت این روز باید با محوریت درخواست‌های دانشجویان و توسط خود آن‌ها انجام شود. واقعیت این است که اغلب برنامه‌هایی که با عنوان روز دانشجو در بسیاری از دانشگاه‌ها و شهرها برگزار می‌شود با فلسفه نامگذاری این روز فاصله زیادی دارد و حتی به سمت برگزاری جشن‌ها سوق داده شده که ما موافق این شکل از برنامه‌ها نبوده‌ایم.

امسال هم مراسم و برنامه‌ای دارید یا خیر؟

امسال با توجه به شرایط خاص موجود، متاسفانه امکان برگزاری برنامه‌های زیادی نبود و چند برنامه محدود به درخواست دانشجویان و با برنامه‌ریزی امور فرهنگی دانشگاه برگزار می‌شود.

در لارستان تاکنون به‌ندرت مراسمی مناسب و متناسب با ۱۶ آذر در دانشگاه‌ها برگزار شده است. موافقید؟ دلیل آن را در چه می‌بینید؟

همان طور که گفتم، محوریت برنامه روز دانشجو باید با دانشجویان باشد، نمی‌شود برنامه‌هایی دستوری توسط دانشگاه برگزار کرد و توقع داشت دانشجویان هم استقبال کنند، اینکه چرا در شهر لار کمتر برنامه‌های این روز برگزار می‌شود دلایل مختلفی می‌تواند داشته باشد که یکی از آن‌ها شاید این باشد که تعداد دانشجویان دانشگاه‌های مختلف شهرستان نسبت به دانشگاه‌هایی که احتمالا مدنظر شماست بسیار کمتر است؛ همچنین، مسافت و عدم حضور سخنران‌هایی که مسلط به ادبیات جنبش دانشجویی باشند و بتوانند در افزایش بینش و بصیرت دانشجویان نقش داشته باشند هم بی‌تاثیر نیست.

بزرگداشت روز دانشجو در هر دانشگاهی عصاره فعالیت‌های دانشجویان در طول سال است. قطعا نیاز است تشکل‌های دانشجویی با جدیت بیشتری به دور از جوزدگی‌های سیاسی و با مطالعه بیشتر در فضای تعقل و استدلال، به دنبال عدالت خواهی و مطالبه‌گری باشند؛ متاسفانه بسیاری از فعالیت‌های تشکل‌ها در لارستان صرفا مناسبتی یا محدود به فعالیت در ایامی مانند انتخابات است.

کلا چقدر با فعالیت تشکلات مستقل دانشجویی موافقید و چقدر از آن ها حمایت کرده‌اید؟دلیل انفعال غالب تشکلات مستقل دانشجویی در این دانشگاه را چه می‌دانید؟

تشکل‌ها یکی از ارکان مهم در فضای دانشگاه هستند که می‌توانند نقش تاثیرگذاری در رشد فکری و ایجاد تحرک علمی و فرهنگی در دانشجویان داشته باشند. بسیاری از همکاران من در دانشگاه، تجربیات متعددی از فعالیت‌های دانشجویی دارند و به همین دلیل، فکر می‌کنم تعامل بسیار خوبی که بین متولیان امور فرهنگی مجتمع با دانشجویان برقرار است مهم‌ترین حمایتی است که از دانشجویان می‌شود. دانشجویان هم علاوه بر فعالیت های دانشجویی حتی در برخی فعالیت‌های اجرایی دانشگاه در کنار کارکنان دانشگاه مشارکت دارند و این ناشی از همین تعاملات دوطرفه با دانشجویان است.

خود شما در زمان دانشجویی عضوی از این تشکلات بودید یا خیر؟ چرا؟

بله، دوران دانشجویی دوران بی نظیری برای انجام فعالیت های اجتماعی و دانشجویی است. با توجه به حضور بنده در دانشگاه‌های تهران و صنعتی شریف، فرصت مناسبی برای این موضوع به‌وجود آمد که در فعالیت‌های مختلف مشارکت و حضور داشته باشم.

عده‌ای معتقدند دانشگاه‌های لارستان در حقیقت مدارس بزرگ هستند و اثری از پویایی و فضای دانشگاهی در آن ها نیست! چقدر موافق این دیدگاه هستید؟

نمی‌توان توقعی که از دانشگاهی با چند هزار دانشجو و عضو هیات علمی و با سابقه چند دهه فعالیت داریم از دانشگاه‌های کوچکتر هم داشته باشیم، اما به جرات می‌گویم این امکان وجود دارد که با تمرکز فعالیت‌ها در زمینه‌های محدود بتوانیم موفقیتی در حد دانشگاه‌های مطرح داشته باشیم، این اتفاق هم در واحدهای دانشگاهی شهرستان افتاده است.

موضوع فعالیت هر دانشگاه در مأموریت‌های مشخص مورد توجه و حمایت وزارت علوم هم قرار دارد، اما اصولا بحث کمیت بیشتر مدنظر بوده و اولویت همه دانشگاه ها شاید بیشتر این بوده است که تعداد رشته و دانشجو افزایش یابد.

دانشگاه دولتی در این سال‌ها رشد قابل توجهی داشته و مسلما اولین اولویت، موضوع آموزش است؛ در این چند سال، اتفاقات بزرگی در دانشگاه افتاده و به عنوان یکی از دانشگاه‌های فعال در حوزه پژوهشی و فرهنگی و فعالیت‌های دانش بنیان مطرح بوده است؛ در حال حاضر هم، اولویت‌های ما در حوزه مهارت‌افزایی دانشجویان و توانمند کردن دانشجو برای اشتغال و همچنین انجام پژوهش‌های اثربخش است و ان شاا… خبرهای خوبی هم از دانشگاه دولتی خواهید شنید.

مطالب مرتبط:

روز دانشجو در لارستان(۱)/ گفت و گو با «فرشاد برگ‌ریزان» دبیر شورای صنفی دانشجویان دانشکده علوم پزشکی لارستان

روز دانشجو در لارستان(۲)/ گفت و گو با «زهرا امیدبخش» دبیر شورای دبیران کانون‌های فرهنگی و هنری دانشگاه دولتی لار

روز دانشجو در لارستان(۳)/ گفت و گو با «محسن روانشید» دبیر انجمن تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی لارستان

روز دانشجو در لارستان(۴)/ گفت و گو با دکتر «بهزاد رضایی» رئیس دانشکده علوم پزشکی لارستان


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 266 تاريخ : سه شنبه 18 آذر 1399 ساعت: 22:36

خبرنامه