چه کنیم «گردشگر» جذب کنیم؟

ساخت وبلاگ

آیا در شهر و دیارمان به صنعت گردشگری توجهی شده است؟

ابوذر سوری*: در مقاله پیشین (اینجا بخوانید) به بررسی تعاریف گردشگر و گردشگری و فواید حاصل از آن پرداختیم؛ حال سؤال اینجاست که چه کنیم تا گردشگر را به شهر و دیارمان، لارستان کهن، جذب کنیم؟

صنعت گردشگری در میان سه صنعت درآمدزا و بزرگ دنیا (نفت و پتروشیمی، خودروسازی و گردشگری) قرار دارد. همانطور که بررسی شد، گردشگری فواید متعددی دارد که در سه دسته کلی: اقتصادی، اجتماعی– فرهنگی و زیست محیطی جا می گیرد. اما مهمترین دلیل شهرها و کشورها برای رونق گردشگری، فواید اقتصادی حاصل از آن است. ایجاد اشتغال و درآمد پایدار برای مردم محلی، مهمترین اثرات این صنعت است. بنا به اعلام بانک جهانی صنعت گردشگری سالانه ۶ تریلیون دلار (یا ۹% از تولید ناخالص داخلی در سطح جهانی) به اقتصاد جهانی کمک می کند. همچنین در حدود ۲۶۰ میلیون شغل در سراسر جهان- مستقیماً در خود این صنعت یا در بخش های مرتبط- ایجاد می کند. (منبع: زاهد شفیعی، بازاریابی استراتژیک در خدمات دهی گردشگری)

حال پر واضح است که این صنعت چه اثرات عظیمی بر اقتصاد جوامع دارد. بنابراین تمامی شهرها و کشورهای دنیا برآنند تا از تمام ظرفیت های خود (حتی ظرفیت های نداشته خود، مانند کشورهای کوچک عربی حوزه خلیج فارس) استفاده کنند تا گردشگر و درآمد حاصل از آن را نصیب خود کنند.

متأسفانه در منطقه لارستان بزرگ، با دارا بودن ظرفیت های فراوان گردشگری، به این مهم توجه نمی شود. مهمترین مسئله در این زمینه ایجاد جذابیت است؛ یعنی اینکه کاری کنیم که گردشگر راغب شود به شهر و دیارمان سفر کند. این کار از راه‌های ذیل امکان‌پذیر است:

۱- تبلیغات گسترده در رسانه ها و جراید و فضای مجازی و بازاریابی اصولی؛ تأثیرات تبلیغات و بازاریابی در تمام دنیا کتمان ناشدنی است. اما متأسفانه آنچنان کهن دیار لارستان ناشناخته مانده که جاذبه های مان برای خودمان هم غریبه است! به حدی که نمی دانیم قلعه «ننه نادر» داریم یا برج ننه نادر!!

۲- برگزاری جشنواره های مختلف؛ هر چند برای اولین بار «جشنواره خرما» سال پیش در اوایل مهرماه برگزار شد اما متأسفانه برد اطلاع رسانی آن بین شهر جدید و شهر قدیم هم نبود! چه برسد به شهرستان های اطراف یا حتی کل کشور. معمولاً در تمام شهرها عرف بر این است که با توجه به پتانسیل های آنها، جشنواره های مختلفی در زمان هایی خاص در جهت معرفی آداب و رسوم منطقه و از همه مهمتر جذب گردشگر داخلی و خارجی برگزار می شود؛ مانند گلاب گیری قمصر کاشان یا جشنواره گل محمدی لایزنگان داراب. اما متأسفانه در لارستان به اعتقاد بنده، بنا بر این است که صرفاً یک دورهمی ساده و بازیادآوری خاطرات گذشته باشد تا یک رویداد مهم و برجسته! (البته از این قبیل دورهمی ها و خواندن شعرهای لاری و صرف شیرینی و نان های محلی زیاد داریم که حتی به شیراز و بندرعباس و تهران هم صادر کرده ایم!!).

۳- ایجاد امکانات رفاهی و تفریحی در اطراف بناهای تاریخی؛ مانند مجتمع های گردشگری که به جذابیت شهر و آثار باستانی‌مان کمک کند. البته وضع حفاظت از آثار لارستان آنقدر نامطلوب است که اولویت با حفظ آنهاست. این مورد پیشکش!

بهترین زمان برای انجام فعالیت های بالا در لارستان، ایام عید نوروز است که هم هوا مطبوع است و هم مسافران زیادی داریم که می توانیم با تبلیغات و جشنواره ها و مراسم محلی و…، آنها را مجاب کنیم که در لارستان بمانند و شهر و دیارمان را به عنوان مقصد گردشگری بشناسند. به نظرتان عید امسال در این راستا چه کردیم….؟؟!!

* کارشناس ارشد مدیریت جهانگردی/ گرایش برنامه‌ریزی


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 332 تاريخ : يکشنبه 17 ارديبهشت 1396 ساعت: 17:25

خبرنامه