سفر به دهستان درز و سایبان(۱)/ محرومیت و فقر عریان، بیخ گوش لارستان/ خواسته اصلی: ارتقای دهستان به بخش+ گزارش تصویری

ساخت وبلاگ
انتشار در۱۷ دی ۱۳۹۷ ساعت ۱۲:۴۴ ب.ظ سرویس:عناوین اصلی 6 دیدگاه 535 بازدید

سفر به دهستان' target='_blank' href='/'>دهستان درز و سایبان(۱)/ محرومیت و فقر عریان، بیخ گوش لارستان/ خواسته اصلی: ارتقای دهستان به بخش+ گزارش تصویری

«اقامتِ سه شبانه روزه مسئولان لارستان در روستاهای محروم دهستان درز و سایبان»، این عنوان سفری بود که طی روزهای سه شنبه تا جمعه دهم تا سیزدهم دی ماه امسال انجام شد. سفری که مردم و رسانه های لارستان بطور کم سابقه ای از آن استقبال کردند.

امید به راه اندازی کارخانه ۴۵ میلیاردی آهنِ کوران

صبح روز موعود کاروانی متشکل از غالب مدیران ستادی لارستان، لار را به مقصد محروم ترین دهستان منطقه ترک کردند. بخشدار مرکزی به عنوان متولی این سفر به همراه کارکنان و مشاوران خود، مدیران یا معاونان ادارات و نهادهایی همچون راه و شهرسازی، برق، کمیته امداد، ورزش و جوانان، بنیاد مسکن، نیروی انتظامی، سپاه، آموزش و پرورش، آبفای روستایی، شبکه بهداشت، اورژانس، منابع طبیعی، میراث فرهنگی، امور عشایر، رئیس شورای شهرستان و چهار دهیار و مشاور مناطق چهارگانه بخش مرکزی طی این سه روز به طور تمام یا پاره وقت اعضای این کاروان را تشکیل دادند.

این سفر با بازدید از پاسگاه انتظامی چهاربرکه و پروژه تازه فعال شده مجتمع رفاهی خدماتی بین راهی «دانیال» آغاز شد و در ادامه مسیر و پیش از دو راهی شاه غیب با توقف و گفت و گو با مسئول راه اندازی کارخانه فرآوری سنگ آهن همراه بود.

از قرار معلوم این کارخانه با سرمایه گذاری ۴۵ میلیارد تومانی قرار است سنگ آهن معدن کوران در نقطه مرزی لارستان و هرمزگان را فرآوری و به شمش های آهن تبدیل کند. طرحی که در صورت تحقق می تواند مشکل بیکاری و کم رونقی این منطقه کم برخوردار را تا حد زیادی رفع نماید.

روستای «بلوچی» دروازه فارس و لارستان

بلوچی، نام اولین روستای دهستان درز و سایبان است که کاروان مسئولان لارستان در آن توقف می کند. ادای احترام به «نعمت الله آشوری» تنها شهید این روستا، بازدید از خانه بهداشت، مرکز مخابرات و نشست پرسش و پاسخ مدیران با مردم در مسجد این روستای ۳۱۰ نفره برنامه های اصلی این توقف است.

دهیار بلوچی به نمایندگی از حاضرین در مسجد خواسته های متعددی را مطرح کرد. راه اندازی مجتمع صنعتی و اشتغال، تجهیز خانه بهداشت، تقویت کانال های تلویزیونی و خطوط همراه اول و ایرانسل، آسفالت معابر اصلی روستا، تامین آب شرب، نوسازی مدارس، ساماندهی غسالخانه روستا، ساخت پارک بازی و ورزشگاه، سوخت رسانی مناسب تر در فصل سرما، گازرسانی، افزایش سهمیه آرد روستا، ساخت خانه عالم، ترمیم سد خاکی و حل مشکل پروانه چاه ها از جمله مهمترین درخواست های مطرح شده در این نشست بود.

تقدیر بخشدار از حضور مردم روستای بلوچی

بخشدار مرکزی لارستان اولین سخنران این هیئت بود که ابتدا از حضور مردم روستا در این نشست تقدیر کرد و آنها را بدلیل تحمل این شرایط سخت شایسته تحسین دانست.

علی پیروز سپس گفت: دهیار روستا ۲۴ مشکل را برشمردند که حل تمام آنها در توان ما نیست اما سعی می کنیم با مشارکت خودِ اهالی روستا و همراهی مدیران دستگاه ها که غالب آنها در این نشست حضور دارند مشکلات اصلی را پیگیری و حل نماییم.

وی افزود: مشکل ورودی روستا، جاده های دسترسی، برق و آب مجتمع صنعتی، تقویت فرستنده صدا و سیما، اینترنت همراه و روشنایی معابر را حل خواهیم کرد و بقیه موارد هم حتما پیگیری می کنیم.

در ادامه تعدادی از مدیران از جمله تقوی از آبفای روستایی، دلاور از کمیته امداد، طالبی از راه و شهرسازی، دامن کشان از اداره برق، هاشمی از علوم پزشکی و طیبی از ورزش و جوانان نکاتی را برای حل سریعتر مشکلات موجود روستا عنوان کردند.

مشاغل کوچک راه برون رفت از مشکلات روستاهاست

در این بین اظهار نظر رئیس کمیته امداد لارستان جالب توجه بود. وی به صراحت گفت که با راه اندازی طرح هایی مثل مجتمع بزرگ صنعتی در اینگونه روستاها موافق نیست چراکه هم هزینه بسیار زیادی را صرف می کند و هم با این شرایط سخت اقتصادی معلوم نیست کی به بهره برداری برسد. وی در عوض تقویت و حمایت از مشاغل کوچک همچون پرورش میگو، جلبک، آلئوورا یا نصب پنل های خورشیدی در خانه های روستایی را پیشنهاد و تاکید کرد اینگونه طرح ها هم زودبازده و سودآور است و هم تسهیلات خوب و باسرعتی به آنها اختصاص می یابد، همانگونه که کمیته امداد لارستان تاکنون حدود سه میلیارد تومان به اینگونه طرح ها وام داده است.

از تمب پلویی تا کهنه برهان و شتوان

پس از روستای بلوچی نوبت به آبادی و روستاهای «تمب پلویی»، «کهنه برهان» و «شتوان» رسید. روستاهایی نزدیک به یکدیگر و البته با جاده های خاکی نامناسب دسترسی.

طی حدود دو ساعت بازدید از این مناطق، انبار علوفه، محل اسکان بهورز، محل تعیین شده برای خانه ورزش و جاده ورودی نیمه تمام روستای کهنه برهان و مدرسه و محل تعیین شده برای خانه ورزش روستای شتوان مورد بررسی مسئولان قرار گرفت.

در این سه آبادی همچنین مردم سعی می کردند با حلقه زدن اطراف مسئولان مشکلات خود را مطرح کنند. که عمده آنها همچون غالب روستاهای این منطقه محروم شامل بیکاری جوانان، کمبود آب بهداشتی و جاده های نامناسب است.

شهرک جدید سایبان، نوساز و آماده سکونت و رونق

مقصد بعدی کاروان مسئولان لارستان شهرک تازه تاسیس «سایبان» است که منظری کاملا متفاوت با روستاهای پیشین دارد. خیابان کشی های استاندارد (اما همچنان خاکی)، خانه های مهندسی ساز، مسجد، مدرسه و خانه بهداشت همگی نوساز هستند.

احداث این شهرک گویا پس از سیل ویرانگر سال ۱۳۷۱ کلید خورده و تاکنون ۹۰۰ پلاک مسکونی به مردم واگذار شده است. جمعیت این شهرک البته از حد پیش بینی کمتر و به گفته اهالی آن حدود ۷۰۰ نفر است و آنطور که مشخص است هنوز تعداد زیادی از ساکنان روستاهای محروم اطراف به زندگی در این شهرک راضی نشده اند!

در این بین اظهار نظر یکی از اهالی این شهرک جالب توجه است. وی تاکید می کند که تعداد خانه های خالی این شهرک زیاد است و ما ساکنان عملا نگهبان این خانه های خالی شده ایم! وی همچنین از مسئولان درخواست می کند که از دادن امکانات به روستاهای در حال تخریب اطراف امتناع و درعوض خدمات به این شهرک را تکمیل کنند تا راه روستاییان به زندگی در شهرک جدید سایان باز شود.

بخشدار: از تاسیس مجتمع دامداری حمایت قاطع می کنیم

نزدیک ظهر است و کاروان مسئولان لارستان در حسینیه شهرک سایبان قصد اقامه نماز و صرف نهار دارد. پیش از آن البته نشست پرسش و پاسخ با مردم این شهرک برگزار می شود.

دهیار سایبان ابتدا لیستی از درخواست های مردم این روستا را اعم از ایجاد فضای ورزشی، تجمیع دامداران درقالب مجتمع دامداری، اشتغال زایی، آسفالت معابر، روشنایی معابر، احیای سد سایبان، پرداخت تسهیلات بیشتر برای خرید زمین و… اعلام می کند.

بخشدار مرکزی لارستان در ادامه نشست ضمن تشکر از حضور مردم از اراده جدی خود و مسئولان همراه برای حل مشکلات آنها گفت.

علی پیروز همچنین قول پیگیری و حمایت جدی از تاسیس مجتمع دامداری سایان را داد و گفت: در ایجاد مجتمع دامداری قاطعانه حمایت می کنیم و تا آخر با شماییم.

وی همچنین پیشنهاد کرد در قالب یک تعاونی می توان بعد از عضوگیری قطعات هزار متری زمین را واگذار و در آن برای دامداری های کوچک اشتغال ایجاد و درآمدزایی کرد.

پیروز در ادامه برای ساخت خانه ورزش و تکمیل روشنایی معابر نیز در حضور مدیران دولتی مرتبط قول مساعد داد.

«درز» مرکز دهستان و برخورداری بهتر از امکانات

پس از شهرک سایبان نوبت به روستای محروم «سردشت» رسید تا همچون دیگر روستاهای مورد بازدید، کمبودهای متعدد اهالی آن از جمله بیکاری، فقدان مخزن آب و آب شیرین کن، تاریکی روستا در شب و مشکل دفع زباله از زبان دهیار آن شنیده شود.

مقصد بعدی سفر این کاروان، مرکز دهستان یعنی روستای «درز» است. طبق پیش بینی وضعیت این روستا بهتر از دیگر روستاهاست. جمعیت درز طبق آخرین سرشماری حدود ۱۷۰۰ نفر است و زیرساخت ها و خدماتی مثل آب شیرین کن، ورزشگاه سرپوشیده، بوستان، مدارس متعدد، خانه معلم، خانه عالم، جایگاه سوخت، اینترنت پرسرعت همراه اول، ساختمان دهیاری و… مهیا و مرکز خدمات جامع سلامت، اورژانس، زمین چمن مصنوعی و خانه پزشک آن نیز در حال ساخت است.

ورود کاروان مسئولان لارستان به درز نزدیک غروب است و پیش از اقامه نماز مغرب و عشا به ترتیب تعاونی روستایی درز، جایگاه سوخت، ورزشگاه زمین خاکی، مرکز جامع سلامت، مرکز خدمات جهاد کشاورزی، نانوایی، بوستان روستایی، سالن ورزشی و چمن مصنوعی، پنل خورشیدی، خانه معلم و عالم، اورژانس و مسجد مورد بازدید واقع می شود.

تاکید بر ارتقای «دهستان» درز و سایبان به «بخش»

نماز مغرب و عشا در مسجد درز اقامه و نشست پرسش و پاسخ با مردم نیز در همان مسجد انجام می شود.

احمد پژمان، دهیار درز و نماینده دهیاران منطقه یک بخش مرکزی لارستان، سعی می کند بطور طبقه بندی شده مشکلات این دهستان را مطرح کند.

وی مشکل اصلی مردم این دهستان را کمبود اشتغال عنوان می کند و می افزاید: مشکل بیکاری باعث شده تا تعداد زیادی از مردم این دهستان به شهرها و مناطق دیگر مهاجرت کنند و بقیه نیز با حداقل دستمزد مجبورند مثلا در باغ های گراش و لار کار کنند. وی راه حل این مشکل را تقویت زیرساخت های دهستان همچون ایجاد سد خاکی و جمع آوری آب و مجتمع های دامداری می داند.

پژمان در ادامه ضمن اشاره به ضرورت ارتقای سیاسی دهستان درز و سایبان به «بخش» می گوید: وسعت این دهستان دو هزار و۵۰۴ کیلومتر یعنی بزرگتر از شهرستان گراش و جمعیت آن ۶۸۰۰ نفر و مشتمل بر ۱۸ پارچه آبادی و این خواسته به حق مردم این دهستان است که به «بخش» ارتقا پیدا کنند.

مهیاسازی امکان صادرات محصولات کشاورزی دهستان خصوصا گوجه فرنگی، اختصاص بودجه سه درصد نفت و گاز، رفع نقاط حادثه خیز، بولوارکشی و روشنایی معابر، تجهیز اورژانس و اختصاص آمبولانس، ساخت سالن اجتماعات و اختصاص نمایندگی آموزش و پرورش درخواست های دیگر دهیار درز از مسئولان لارستان است.

بخشدار: نباید روستاهای ما مثل شهرهای ما شوند

بخشدار مرکزی لارستان در ادامه سخنان دهیار درز ضمن تشکر از حضور مردم همچنین همراهی مسئولان ادارات و سازمان های شهرستان در این سفر معنوی گفت: ما سفر خود به روستاهای محروم دهستان درز و سایبان را از امروز بدون تشریفات به همراه ۱۵ رئیس یا معاون ادارات مختلف آغاز کرده ایم و ان شالله بتوانیم بخشی از مشکلات شما را حل کنیم.

علی پیروز ضمن تایید مشکل بیکاری جوانان نیز گفت: شغل هر منطقه ای مشخص است و نباید توقع داشته باشیم روستاهای ما مثل شهرهای ما شوند. راه حل برون رفت از مشکل بیکاری در روستاهای درز و سایبان با توجه به مشکل کم آبی «دامداری» است و ما هم تمام حمایت های لازم در این بحث را انجام می دهیم.

وی با آوردن نمونه ای افزود: در یکی از همین روستاها خانمی توانسته در منزل خود ۳۰۰ تا ۴۰۰ مرغ محلی پرورش دهد و با فروش تخم مرغ محلی خود توانسته به درآمد ماهیانه ای بیش از حقوق بنده و فرماندار شهرستان برسد.

بخشدار مرکزی لارستان در ادامه بار دیگر پیشنهاد واگذاری هزار متر زمین به هر نفر برای دامداری روستایی را مطرح و تاکید کرد زیرساخت ها و تسهیلات آن را ما برای شما فراهم می کنیم.

وی همچنین به ضرورت مشارکت مردم در آبادی روستاها تاکید کرد و از طرح های متعدد مشارکتی بین دولت و مردم مثل راه سازی و اینکه درصورت زیرسازی توسط شما دولت آسفالت را بدون هیچ محدودیتی متقبل می شود یا در مورد روشنایی معابر که دولت حاضر است بدون محدودیت به اندازه آورده مردم این روشنایی ها را اختصاص دهد، خبر داد.

پیروز همچنین در مورد تجهیز اورژانس، ساماندهی جایگاه سوخت، ایجاد روشنایی ورودی، نصب خودپرداز بانکی و… قول مساعد داد.

پس از بخشدار مرکزی نیز معاون نیروی انتظامی شهرستان، مسئول اورژانس و رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری نکاتی را برای حاضرین در مسجد درز بیان کردند.

نشست با دهیاران و روسای شوراهای منطقه یک در منزل یکی از اهالی روستای درز، بازدید از شهرک درز و بررسی روشنایی روستا در شب، پایان بخش روز اول سفر کاروان مسئولان لارستان به دهستان درز و سایبان بود.

گزارش روزهای دوم و سوم این سفر را به زودی بخوانید. گفتنی است این گزارش ها توسط روابط عمومی بخشداری مرکزی و کارگروه رسانه این بخش تهیه و تدارک دیده شده است.

در ادامه نیز تعدادی از عکس های «حبیب آسوده» از روز اول سفر را ببینید:  


6 نظر

  1. علیمیرزا زمانی گفت:

    0

    0

    درود بر مسئولان دلسوز . امیدوارم مشکلات این منطقه رفع بشود

    پاسخ
  2. اسماعیل پژمان گفت:

    0

    0

    عالی بود انشاءالله مشکلات حل شود

    پاسخ
  3. امیدعلی شادکام گفت:

    0

    0

    باعرض سلام ودعای خیر
    ممنونم ازمسئولین دلسوزبخصوص افرادی که چنین برنامه هایی دردستورکاردارن.هیچ وقت تمام خواسته هاویاوعده های بشرمحقق نمیشه.اماموجب دلگرمی میشه

    پاسخ
  4. همشهری گفت:

    0

    0

    به این میگن یک مسؤل درست

    احسنت بر مهندس پیروز موفق باشی

    پاسخ
  5. درزي گفت:

    0

    0

    کار بسيار عالي بود حضور مسوولان شهرستان،مرحله ي بعدي حضور مسوولين محترم استاني و کشوريست در درزوسايبان ،تنها راه برون رفت از محروميت و فلاکت درزوسايبان ،ارتقاي درز به بخش درزوسايبان ميباشد اميدوارم اين سفر راهگشا باشد

    پاسخ
  6. بهنام....‌. گفت:

    0

    0

    س.چهل سال است مسولین میان و میرن هر دفعه هم با امید بهتر شدن ولی هنوز مشکلات سرجاشه.همش دروغه برادر.فقط میخوان چندتا عکس وفیلم کاری تو پرونده خودشون ثبت کنن.

    پاسخ

ارسال نظر

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 419 تاريخ : چهارشنبه 19 دی 1397 ساعت: 1:07

خبرنامه