اختلافات خانوادگی عامل اصلی «خودکشی» در لار/ رسانه ها بزرگنمایی نکنند!

ساخت وبلاگ

گفت و گو با رئیس مرکز اورژانس اجتماعی درباره «خودکشی» وهای اخیر در لارستان:

اختلافات و خانوادگی و عامل و اصلی و «خودکشی» در لار/ رسانه و ها بزرگنمایی و نکنند و!

آفتاب لارستان: هرچند اقدام به خودکشی همواره و در ادوار مختلف در لارستان اتفاق افتاده اما مدتی است که بواسطه فضای مجازی، ابزارهای پیام رسان و رسانه های نوظهور این اخبار با سرعت و گستردگی بیشتری دست به دست می شوند.

در همین ماه های اخیر خودکشی چند جوان و یک خانم میانسال حسابی در فضای مجازی داغ شد و غالب مردم از چرایی این اتفاقات و لزوم پاسخگویی متولیان امر گفتند.

در همین بین مباحثی مثل کمبود نشاط در جامعه، وضعیت سخت اقتصادی اخیر در کشور، کمبود اشتغال و… مواردی است که بیشتر از دیگر عوامل عمدتا شخصی و فردی خودکشی، در کلام و نگارش مردم دیده می شود.

نظر رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان البته متفاوت از این دلایل عام است. وی به ترتیب مشکلات خانوادگی، اختلالات روانی و اعتیاد را سه عامل اصلی خودکشی در لارستان عنوان و تعداد خودکشی ها در این شهرستان را «کم» توصیف می کند.

امیر علیرضایی همچنین دیدگاهی مناقشه برانگیز در مورد ورود رسانه ها به موضوعاتی مثل «خودکشی» دارد و پوشش اخبار خودکشی را لازم نمی داند و این اقدام را باعث عادی شدن خودکشی عنوان می کند.

وی همچنین آمار خودکشی در بین مردان و زنان را تقریبا به یک میزان می داند که بیشتر آن ها نیز از طریق مصرف دارو و قرص صورت گرفته است.

مشکلات خانوادگی، رتبه نخست عوامل خودکشی در لار

این روان شناس در گفت و گو با خبرنگار سایت آفتاب لارستان گفت: خودکشی های صورت گرفته بیشتر از سوی افرادی است که به دلیل عدم توانایی در حل مسئله و پیدا کردن راه حلی برای برون رفت از شرایط فعلی دست به این کار می زنند که اگر با متخصص مربوطه در این زمینه صحبت شود می توانند از این بن بست بیرون بیایند و مسیر جدیدی را در پیش گیرند.

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان در مورد عوامل خودکشی ها در لار تصریح کرد: اولین و بیشترین دلیل خودکشی در لار مربوط به اختلافات شدید خانوادگی بوده که این موضوع خود به تنهایی دلایل مختلفی دارد به عنوان نمونه ممکن است پدر یا  مادر اختلالات روانی یا مشکلات شدید مالی داشته باشند یا مهارت ها را بلد نباشند.

علیرضایی افزود: دومین عامل خودکشی در شهر مربوط به افرادی است که دچار بیماری های روحی و روانی هستند و سومین عامل خودکشی نیز به دلیل اعتیاد است.

نقش دانش آموزان و والدین در کاهش آسیب های اجتماعی

وی با اشاره به اینکه اورژانس اجتماعی لار حاضر به همکاری با تمام ارگان ها برای برگزاری کلاس های آموزشی به صورت رایگان و مستمر است گفت: در یک سالی که اورژانس اجتماعی لار راه اندازی شده است تعامل بسیار خوبی را با ارگان های مختلف برقرار کرده ایم و هر روز برنامه ای آموزشی در زمینه آسیب های اجتماعی برگزار می کنیم که بیشتر این برنامه ها در مدارس و به ویژه برای والدین اجرا می شود.

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان افزود: با توجه به اینکه دانش آموزان نقش مهمی در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی دارند بیشتر کارگاه ها در مدارس برای این قشر و همچنین والدین شان به صورت بلند مدت برگزار می شود.

علیرضایی اظهار کرد: مرکز اورژانس اجتماعی لار با داشتن مددکار، روانشناس و تیمی سیار این قابلیت را دارد که علاوه بر تشکیل کارگاه های مستمر و منظم آموزشی، جلسات فردی و مشاوره ای مختلفی را نیز برای خانواده ها و همچنین دانش آموزان برگزار کند.

وی در مورد بحث پیشگیری در خودکشی ها گفت: در مواردی که با مرکز تماس گرفته می شود و فرد در حال خودکشی باشد اورژانس اجتماعی با تیمی متشکل از روانشناس و مددکار سر صحنه حاضر می شود و سعی می کند که شخص را از خودکشی باز دارد.

ضرورت برگزاری کارگاه های آموزشی و مشاوره ای برای خانواده های آسیب دیده

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان خاطر نشان کرد: بیشترین آمار، مربوط به خودکشی های ناموفقی است که از طرف ارگان های مختلف به مرکز اورژانس اجتماعی ارجاع داده می شود اما اگر شخصی به دلیل مصرف دارو به بیمارستان منتقل شود و خودکشی اش موفق و منجر به مرگ شود سعی می کنیم جلسات متعددی را برای خانواده هایشان بگذاریم تا آسیب ها و فشارهای عصبی ناشی از این اقدام در بین اعضای خانواده کمتر شود.

علیرضایی تصریح کرد: پیش از اینکه اورژانس اجتماعی در لار افتتاح شود اگر کسی خودکشی می کرد همان موقع پرونده اش بسته می شد اما از زمان افتتاح این مرکز، برای شخصی که خودکشی کرده پرونده تشکیل می دهیم، جلساتی را به صورت فشرده و هفتگی برگزار می کنیم و به مرور زمان پیگیری هایی را به صورت یک ماهه، دو ماهه، سه ماهه و شش ماهه انجام می دهیم.

وی اضافه کرد: اورژانس اجتماعی کمک های اولیه را به کسانی که مشکلات روحی و روانی و اعتیاد شدید دارند نیز می کند اما این کار جزو وظایف این مرکز محسوب نمی شود و این افراد باید در بیمارستان های اعصاب و روان بستری و درمان شوند.

ضرورت اعتمادسازی برای حل بحران های فردی

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان در مورد اقدامات صورت گرفته برای کاهش آسیب های اجتماعی به ویژه خودکشی گفت: برای پیشگیری از بروز آسیب ها سعی کرده ایم جلسات مختلفی تشکیل دهیم و در این جلسات، مطالب آموزشی مفیدی را از قبیل مهارت های فرزند پروری، مهارت های زندگی، پیشگیری از اعتیاد، مهارت های ارتباطی، آموزش زندگی و تشکیل خانواده، آموزش پیش از ازدواج و تربیت جنسی مطرح کنیم تا از طریق توانمند سازی خانواده ها، بحث خودکشی را نیز ریشه یابی و برطرف کنیم.

علیرضایی افزود: سعی می کنیم در این کارگاه ها هم بحث پیشگیری را مد نظر قرار دهیم و هم رابطه خوب و صمیمانه ای را با مراجعه کنندگان از طریق برگزاری مستمر کارگاه های آموزشی و همچنین جلسات مشاوره ای ایجاد کنیم.

رسانه ها بزرگ نمایی نکنند

وی در مورد پرداختن رسانه ها به بحث خودکشی گفت: لزومی به پرداختن این موضوع در رسانه ها وجود ندارد و اگر کمتر به این موضوع پرداخته شود بهتر است چون ممکن است سبب عادی شدن موضوع خودکشی در جامعه شود.

رئیس مرکز اورژانس اجتماعی لارستان با اشاره به اینکه اطلاع رسانی باید به صورت محتاطانه انجام شود اظهار کرد: اگر بیش از اندازه روی موضوعی مانور دهیم سبب ایجاد حساسیت می شود و از آنجایی که میزان خودکشی در کشور زیاد نیست، دادن اطلاعاتی به صورت پیش زمینه در این مورد کفایت می کند.

علیرضایی در پایان با اشاره به خدمات اورژانس اجتماعی لار تصریح کرد: مردم می توانند در صورت مشاهده هر نوع کودک آزاری، همسر آزاری، سالمند آزاری، معلول آزاری، موضوعات مرتبط با کودکان کار، دختران و پسران فراری، خودکشی، اختلافات حاد خانوادگی، زوج های متقاضی طلاق و… در وقت اداری با شماره ۱۲۳ و در زمان غیر اداری با شماره ۰۹۱۷۵۵۹۲۵۲۱ تماس گیرند و گزارش دهند.

وی افزود: گزارش های ارسالی به این مرکز به صورت محرمانه پیگیری می شود و اطلاعات شخص تماس گیرنده هیچ گاه فاش نمی شود.


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 405 تاريخ : دوشنبه 3 دی 1397 ساعت: 7:26

خبرنامه