کمیسیون عمران شورای شهر باید در رأس تصمیم سازی های فنی باشد/ تقویت زیرساخت ها، فضاهای تفریحی و زیباسازی لار اولویت های ما در سال جدید است

ساخت وبلاگ
image انتشار در۲۹ اسفند ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۱۲ ق.ظ image سرویس:عناوین اصلی image بدون دیدگاه image 274 بازدید

گفت و گو با مهندس میرپور، رئیس کمیسیون عمران شورای شهر لار:

کمیسیون عمران شورای شهر باید در رأس تصمیم سازی های فنی باشد/ تقویت زیرساخت ها، فضاهای تفریحی و زیباسازی لار اولویت های ما در سال جدید است

آفتاب لارستان: همانطور که می دانید شورای پنجم شهر لار از همان ابتدا با شعار تغییر و تحول در شهر لار کار خود را آغاز کرد اما همواره در قالب سخنرانی هایی که از اعضای این شورا شنیدیم به همین عنوان کلی بسنده شده است. برای اطلاع از روند و برنامه های عمرانی این شورا به سراغ رئیس کمیسیون عمران شورای شهر لار یعنی مهندس سیدمهدی میرپور رفتیم و در این مورد با وی به گفت و گو نشستیم. وی که خود عضو جوان و متخصص شورای شهر است در مورد مسائل عمرانی و مبلمان شهری ایده های نوآورانه ای دارد که به بخشی از آنها در این گفت و گو اشاره کرده است. بخوانید:

***

در ابتدا کمی درباره کمیسیون عمران شورای شهر لار و وظایف آن توضیحاتی بفرمایید.

هر شورا کمیسیون های مختلفی دارد که یکی از اعضا به عنوان رئیس کمیسیون و بقیه به اختیار عضو کمیسیون های مختلف می شوند. از وظایف اصلی کمیسیون عمران، فعالیت های عمرانی-فنی، مهندسی-معماری و شهرسازی می باشد که به صورت کلی در حوزه های مورد اشاره تعریف می گردد: فضای سبز، تاسیسات و زیرساختهای شهری، مرمت و بازسازی بافت فرسوده و تاریخی و مبلمان شهری از جمله تهیه و نصب المان های مجسمه ها، جداره سازی ها، نورپردازی، نظارت بر اجرای طرح های مربوط به ایجاد و توسعه معابر، خیابان ها و میادین شهری است.

بررسی طرح ها و لوایح در خصوص حدود شهر و حریم آن، بررسی طرح ها و لوایح توسعه و گسترش معابر سطح شهر، بررسی طرح ها و لوایح مربوط به استفاده از اراضی غیر محصور شهری، محیط زیست، ایمنی و آتش نشانی، پیگیری امور مربوط به طرح تفصیلی شهر، شرکت در جلسات توافقات تغییر کاربری و تعیین تراکم به دلیل تخصصی بودن موضوع، بررسی و تایید طرح های اجرایی ارسالی از شهرداری و در صورت لزوم بازدید از محل با حضور طراح آن، بررسی و جمع آوری نیازهای عمرانی سطح شهر و اولویت آن ها به منظور لحاظ نمودن در بودجه بندی اصلاحی یا بودجه سال آینده، بررسی نامه ها و لوایح ارسالی از شهرداری و سایر سازمان ها در رابطه با امور عمرانی بخشی از وظایف و حوزه کاری تعریف شده برای این کمیسیون مهم شورای اسلامی شهر است.

بنابرین با نظر به تعاریف شما بسیاری از فعالیت های عمده عمرانی شهرداری ابتدا باید به تایید کمیسیون عمران برسد، اینگونه است؟

بله، دقیقا؛ این روندی است که قانون مشخص نموده است. ابتدا باید فعالیت های عمده در حوزه هایی که برشمردم در کمیسیون عمران مورد بررسی و کارشناسی قرار گیرد سپس جهت بحث و تبادل نظر و تصویب وارد صحن شورا شود.

آیا درحال حاضر به این شیوه ای که می فرمایید عمل می شود؟

در دوره جدید و خصوصا در بودجه های سالیانه آتی در نظر داریم عمده فعالیت های عمرانی صرفا از این کمیسیون به صحن شورا آورده شود.

به نظر شما اجرای دقیق این روش قدری ایده آل گرایانه نیست؟

خیر! اگر بخواهیم کارها با برنامه و چشم انداز پیش برود باید این روش را به دقت اجرا کنیم.

به نظر می آید با اجرای این روش نقش کمیسیون عمران تاثیرگذارترین نقش در شورا باشد؛ درست است؟

عمران و پروژه های عمرانی یکی از اولویت های شهرداری هاست و کمیسیون عمران باید در راس این تصمیم سازی ها باشد تا تصمیمات تخصصی تری گرفته شود.

برنامه های شما به عنوان رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر لار جهت آبادانی این شهر تاریخی چیست؟

این برنامه ها را می توانم به دو دسته کوتاه مدت و میان مدت تقسیم کنم. یکی از اولویت های ما در زمینه برنامه های کوتاه مدت مبحث مبلمان شهری است. از آنجا که زیباسازی شهر تاثیر بسیار مهمی در ایجاد نشاط اجتماعی و سیما و منظر شهری دارد در این بخش برنامه های ویژه ای در نظر داریم؛ نصب المان ها، تندیس ها، جداره سازی دیوارها و نورپردازی است که قسمتی از آن در سال ۱۳۹۶ نیز اجرایی گردید.

در سال ۹۷، این مبحث را به صورت جدی ادامه خواهیم داد. البته طرح زیرسازی، جدول گذاری و آسفالت معابر، طرح پیاده رو سازی جهت رفاه حال شهروندان، بهبود عبور و مرور در بافت های قدیمی شهر، توسعه و احداث پارک ها و فضای سبز و احداث میادین اجرای دیواره سیل بند نیز از دیگر طرح هایی است که اجرا خواهد شد.

از طرح های میان مدت، می توان به ایجاد درآمد پایدار برای شهرداری اشاره کرد؛ این طرح برای بالابردن توان مالی شهرداری برای انجام پروژه ها است. به عنوان نمونه می توان به ایجاد واحدهای تجاری در میدان بار قدیم اشاره کرد. دیگر طرح های عمرانی که می توان آن را جزو طرح هایی با بازه زمانی میان مدت دسته بندی نمود؛ ایجاد پارکینگ های عمومی، پروژه احداث ساختمان ترمینال مرکزی لار، تکمیل ساختمان جدید شهرداری، پروژه احداث خانه های ارزان قیمت پشت قلعه اژدها پیکر، ساماندهی ورودی شهر از سمت جهرم می باشد.

اولویت بندی شما جهت اجرایی نمودن این طرح ها کدام است؟

تلاش ما در شورا این است که به صورت متعادل خواست همه اقشار جامعه را تا آن جایی که در توان است برآورده سازیم. از این رو، فعالیت هایی نظیر زیرسازی و احداث خیابان که جزو خواسته های اولیه هر شهروندی است را از دسته فعالیت های کلی و جاری خود قرار داده ایم. همچنین ایجاد فضاهای تفریحی در قالب ساخت پارک و فضاهای شهری زیبا نیز در این روند جای دارد. این دست فعالیت ها قطعا در کنار پروژه های چشمگیر در مقیاس عمرانی شهر لار همچون ساخت ترمینال مرکزی و ساماندهی ورودی شهرلار تعریف شده است.

بر اساس تغییراتی که در هفته های گذشته در مبلمان شهری دیدیم ظاهرا برنامه ای برای تغییر در سیمای شهری دارید؟ کمی راجع به آن توضیح دهید؟

یکی از خواسته های به حق نسل جوان داشتن شهری زیبا در حد و اندازه های نام لارستان است. بنابراین همان طور که در این دو ماه مواردی همچون جداره سازی و ساخت المان شهری مشاهده می کنند. در سال ۹۷ نیز همه تلاشمان را در این حوزه به کار خواهیم بست. فراموش نکنیم همه شهروندان با ساختن خانه و بناهای زیبا بر مبنای ساز و کار فنی شهرسازی در داشتن منظر شهری زیبا نقش مهمی خواهند داشت لذا از این فرصت استفاده می کنم و از تمام جوان ها و متخصصین شهر جهت پیشبرد این هدف درخواست همکاری می نمایم.

جناب مهندس میرپور، تصور می شود داشتن برنامه و ایده های زیبا و کارآمد نیازمند طراحان باتجربه و صاحبان فکر با ایده هایی نو در ساختار عمرانی شهرداری است؟

دقیقا به نکته درستی اشاره کرده اید؛ در این زمینه پیشنهاداتی به شهردار محترم داده شده که انشا‌ء الله با اجرایی نمودن آنها قطعا تحول بزرگی در زمینه های عمرانی صورت خواهد گرفت.

image

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 353 تاريخ : چهارشنبه 1 فروردين 1397 ساعت: 6:03

خبرنامه