گردشگری «معنوی» و فرهنگ حسینی

ساخت وبلاگ
image انتشار در۵ مهر ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۱۲ ق.ظ image سرویس:مطلب شما image بدون دیدگاه image 61 بازدید

گردشگری معنوی؛ اشاعه فرهنگ حسینی….

ابوذر سوری: گردشگری انواع بسیار زیاد و مختلفی دارد. گردشگری معنوی یکی از این انواع است. هر چند که بسیاری گردشگری مذهبی و معنوی را در یک راستا قرار می دهند و معتقدند که هر نوع سفری که با هدف بازدید از امکان مذهبی و اعتقادی و انجام فرایض دینی صورت پذیرد، در این دسته قرار می گیرد، اما گردشگری معنوی و مذهبی یک تفاوت عمده دارد و آن هم این است که در گردشگری مذهبی فقط معتقدین به یک دین و مسلک به دیدار مکان متبرکه خود می روند و به انجام فرایض دینی می پردازند (مانند مسلمانانی که در ایام حج به مکه مکرمه مشرف می شوند یا زرتشتیانی که در روزهای ۲۴ تا ۲۸ خرداد به پیر «چک چک» در استان یزد می روند و به انجام مراسم دینی خود می پردازند)، اما در گردشگری معنوی هر فردی با هر اعتقاد و دینی می تواند به دیدار امکان مذهبی سایر ادیان و مذاهب رود و از نزدیک با انجام مناسک مذاهب مختلف آشنا گردد.

در دنیای امروز که ایران هراسی و اسلام هراسی به تیتر یک تمام خبرگزاری های دنیا تبدیل شده و با جستجوی کلمه شیعه و عاشورا تصاویر متعددی از قمه زنی و سرهای خونین در پیش چشمان شما نقش می بندد، گردشگری معنوی می تواند آب سردی بر پیکره این آتشِ سوزان باشد که ذهن ها را مخدوش کرده و تصاویر بسیار ناپسندی را از خود به جا گذاشته است.

چندسالی است که کمیته گردشگری معنوی – برای اولین بار در ایران – در استان یزد با همکاری تمام نهاد های ذیربط، با هدف اشاعه فرهنگ حسینی و عاشورایی تشکیل شده است. این کمیته تورهای رایگان با راهنمای افتخاری در دهه اول محرم و دهه آخر صفر برای بازدید از آیین های خاص عزاداری سرور و سالار شهیدان در این استان برگزار می کند. رییس این کمیته هدف از اجرای چنین برنامه ای را مبارزه با ایران هراسی و اسلام هراسی و مهمتر از همه اشاعه فرهنگ حسینی و عاشورایی و پیوند و صلح میان تمام ادیان می داند. در واقع معرفی امام حسین (ع) به جهانیان به عنوان یک فرد آزاده که در راه هدفش تمام هستی و خانواده اش را فدا می کند تا رسم آزادی و آزادگی و تسلیم نشدن در مقابل ظلم، در دنیا طنین افکن شود و جمله معروف این حضرت که می فرمایند: «اگر دین ندارید، لااقل آزاده باشید» را به گوش جهانیان برسانند و ذهنیت مخدوش شده در رابطه با شیعیان و عاشورا را اندکی بهبود بخشند. از اکثر کشورهای دنیا با ادیان و مذاهب مختلف از این تورها استقبال می کنند و  هر سال تعداد افراد شرکت کننده افزایش می یابد و این نشان از جذابیت این فرهنگ است که تمام آزادی خواهان دنیا را به خود جذب می کند.

در لارستان کهن هم که از لحاظ بافت اجتماعی و سنتی و مذهبی، شباهت بسیاری به استان یزد دارد، قابلیت و پتانسیل این گونه گردشگری بسیار زیاد است. سینه زنی سنتی لار و نوحه های خاص آن که به ثبت ملی رسید، پخت نذری های متعدد (مخصوصا قیمه لاری که خاص این منطقه است) و سایر مراسم و آیین هایی که مختص این شهر است، می تواند به عنوان عوامل انگیزشی در جذب گردشگر خارجی عمل کند؛ اما این قضیه مستلزم آن است که با همکاری تمامی نهادهای ذیربط، چنین کمیته ای در لار هم تشکیل شود تا در این جهت فعالیت و در کنار استان یزد به اشاعه فرهنگ آزادی خواهی و ظلم ستیزی حسینی و عاشورایی کمک نماید… .

—————————–

از همین نویسنده بخوانید:

«لارین» قلعه فراموش شده لار

«امنیت» و گردشگری

«قیصریه» لار، شکوه بازارهای ایرانی

چه کنیم «گردشگر» جذب کنیم؟

image

شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : گردشگری,«معنوی»,فرهنگ,حسینی, نویسنده : خنجی up بازدید : 314 تاريخ : چهارشنبه 5 مهر 1396 ساعت: 21:59

خبرنامه