آمد اما در نگاه آن، نوازش ها نبود

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۷ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۱:۱۶ ق.ظ سرویس:یادداشت بدون دیدگاه 25 بازدید

تحلیلی بر حضور میم. الف. نژاد

آمد اما در نگاه آن، نوازش ها نبود

حجت دهقانی: مطابق قانون فعلی کشور (که اصلاحش لازم به نظر می رسد) میم. الف. نژاد همان قدر حق داشت در انتخابات کاندیدا شود که آن نگهبان کارخانه یزدی یا آن خانمی که می خواهد دین را از سیاست جدا کند؛ بعضی ها هم که خدادادی این حق را برای خود محفوظ می دانند. در این میان اگر قرار است خرده ای گرفته شود بر آنانی باید که به دنبال عدم نشاط سیاسی جامعه و عدم حضور سلایق گوناگون در انتخابات بوده و هستند. این نکته را هم نباید فراموش کرد که هیچ انتخابات معقول و آزادی در دنیا یک قطبی نیست.

نگرانی و عصبانیت انحصارطلبان از حضور میم. الف. نژاد در انتخابات البته طبیعی است (چون هم آنها را یاد اشتباهات تلخ گذشته و حمایت های ته استکانی شان(۱) می اندازد و هم حالا مردم او و نزدیکانش را یک انشقاق از درون محافظه کاران به شمار می آورند، با همان تفکرات به اصطلاح اصولگرایی)؛ اصلاح طلبان اما به نظر می رسید موضع تند و حذفی در قبال حضور او نداشته باشند و حتی از شرکتش در انتخابات و تایید صلاحیتش حمایت کنند.

این که برخی رسانه های اصلاح طلب از مرگ سیاسی میم. الف. نژاد سخن می گویند و گروهی از آن ابراز شادمانی می کنند، نمی تواند چندان با اصول اصلاح طلبی سازگار باشد. در بهترین شرایط، حضور یا عدم حضور یک فعال سیاسی در عرصه اجرایی را باید مردم تعیین کنند و در مورد میم. الف. نژاد نیز وی باید جوابش را از مردم بگیرد. علاوه بر آن هنوز عده ای از حضور او در انتخابات ابراز رضایت می کنند و عقاید او را می پذیرند. پس باید به نظر آنها احترام گذاشت.

جریانات سیاسی که اصلاحات و توسعه سیاسی را مشی خود قرار داده اند، بیش از همه باید از پلورالیسم (تکثرگرایی) و حضور نامزدهایی با افکار و سلایق گوناگون در عرصه انتخابات حمایت کنند. مطابق این روش نه فقط تفکرات میم. الف. نژادی که همه اندیشه ها، افراد و سلیقه های سیاسی که قانون اساسی را قبول دارند، باید بتوانند در انتخابات نامزد داشته باشند (بدیهی است که افزایش مشارکت به این موضوع بیشتر وابسته است تا تبلیغات بنری و رسانه های حکومتی و…).

از آنجا که تحزب در ایران ریشه دار نشده و هرکس به تشخیص خود وارد گود انتخابات می شود، در حال حاضر توقع مردم این نیست که شورای نگهبان همه کاندیداهای ثبت نامی را تایید صلاحیت کند (که صلاحیت نداشتن خیلی هایشان اظهرمن الشمس است!) اما افراد شناخته شده ای با سلایق گوناگون در بین ثبت نام کنندگان هستند که تاییدشان می تواند موجب حضور حداکثری ملت در پای صندوق های رای گردد. در نهایت عملکرد و برنامه های کاندیداهاست که نتیجه را مشخص خواهد کرد و مردم خود بهترین گزینه را تشخیص می دهند. آنها در این سالها به خوبی اهل شعار و اهل عمل را شناخته اند.

۱) مصطفی کواکبیان پس از نام نویسی در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری: خیلی از دوستان ما را بی بصیرت می دانستند و خودشان را صاحب بصیرت. الان {از احمدی نژاد} اعلام برائت می کنند. قبلا بعضی از این آقایان ته استکان ایشان را هم تبرکا برای شفا گرفتن می آشامیدند. کما اینکه بعضی هایشان گفتند مخالف با ایشان {احمدی نژاد} مخالفت با خداست. ما این ها را یادمان نرفته …


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 411 تاريخ : يکشنبه 27 فروردين 1396 ساعت: 7:05

خبرنامه