دغدغه «معیشت» و «تولید ملی»/نکاتی پیرامون پیام نوروزی مقام معظم رهبری

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۶ فروردین ۱۳۹۶ ساعت ۲:۰۷ ب.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 3 بازدید

لزوم توجه مردم و مسئولان به پیام نوروزی مقام معظم رهبری

دغدغه «معیشت» و «تولید ملی»

کرامت الله بلوچی/جویم: همه ساله در آغاز سال تقویمی یا به عبارتی سال کاری جدید در برخی کشورهای جهان، عرف دیرینه است که معمولاً مقامات عالی رتبه آنها در پیام‌هایي، ضمن آرزوی موفقیت برای مردم کشورشان، اهدافي را منطبق بر قوانین و مقررات و مشخصات جامعه (كشور) خود ترسیم نموده، مسئولین و مدیران اجرایی را ملزم به انجام و مردم را نیز توصیه به رعایت آنها می نمایند.

اين برنامه‌ها تقریباً تا سالی دیگر و بر اساس برنامه‌ریزی‌های لازم اجرایی می شود.

در کشور ما نیز روال بر همین قاعده استوار بوده و همه ساله در آغاز سال جدید (يكم فروردین‌ماه) كه آغاز فصلي جديد در طبيعت سرزميني كشور و تعیین اهدافي برای سال پیش روست، مقام معظم رهبری در قالب پیام نوروزی خود مطالبی مهم و اساسی را جهت توجه و دقت نظر مسئولآن در بخش‌های مختلف کشور (در حوزه‌های قانونگذاری، اجرا، و نظارت بر حسن اجرای قانون) بیان و بر اجرای صحیح آنها تأکید می نمایند.

پرواضح است که رهبری نظام به عنوان عالی ترین مقام رسمي کشور طبق قانون اساسی اختیاراتي داشته و دارند که بر تمامی موضوعات کشوری و لشکری و همچنین بر کارکرد قوای سه گانه نظارت کنند.

البته افزون بر مقوله نظارت، ارشاد و ارائه طریق، ایشان نیز به عنوان مطلع (ازوضعیت کشور) می‌تواند راهگشاي مسیر و بسترساز مناسبی جهت مدیران در مسیر اجرای امور باشد؛ هرچند ایشان بسیاری از اختیارات و حقوق قانونی خود را به مدیران ذیصلاح در بخش‌های مختلف تفويض و واگذار نموده و تنها خط سیر، چهارچوب کلی موضوعات و سیاست‌گذاری‌های کلان و چشم انداز و اهداف پیش رو را تعيين و ابلاغ می نمایند، که مهمترین آنها در پیام‌های نوروزی ایشان ديده می‌شود ومعمولا برای یک سال این مسیر طراحی می شود.

اما پیام نوروزی امسال كه علاوه بر پیام های سالهای قبل از نکات برجسته و قابل توجهی برخوردار بود و نشان از اهمیت موضوع در مجموعه ی دیدگاههای ایشان می نماید. و البته كه به همين مقدار نيز بيش از قبل مورد توجه سران قوا و دیگر بزرگان قرار خواهد گرفت!

تكرار موضوع سال قبل در پیام نوروزی و لزوم توجه هر چه بیشتر مسئولین به وضع اقتصادی و بهبود اوضاع معیشتی مردم، نشان دهنده عمق نارضایتی و نگرانی ایشان از مشکلات معیشتی ملت است.

موضوعی که بیش از همه در سال های متمادی موجب نگرانی آحاد مردم شده است، بن بست اقتصادی موجود و ضرورت توجه بیش از پیش به آن است كه در اصل می‌توان به عنوان پایه و اساس بسیاری از مشکلات اجتماعی کشور بدان اشاره نمود؛ موردی که فی‌نفسه می‌تواند در نارضایتی بیشتر مردم و نگراني خاطر آنان مؤثر باشد زیرا آن را به عنوان پیش زمینه بسیاری از بزهکاری ها و نابساماني های اجتماعی و تأثیرگذار بر حوزه‌های مختلف جامعه می‌دانند.

نکته برجسته ای که امسال در سخنان رهبری به وضوح به چشم مي آمد، موضوع معیشت مردم بود، كه اين مُيسر و محقق نخواهد شد مگر از راه افزایش درآمد سرانه، بهبود رفاه نسبی جامعه از طریق افزایش سطح تولیدات داخلی، افزایش صادرات، اشتغال پایدار و… و در نهایت اين آرامش خاطر عمومی مردم، زیربنای تأمين امنیت ملي کشور خواهد بود.

تولید ملی که نتیجه آن افزایش اشتغال و خروجی آن افزایش درآمد عمومی، بالا رفتن قدرت خرید مردم، راه افتادن کارخانه ها و کارگاه ها، و خروج از رکود و بحران موجود است، مهمترين مؤلفه منافع ملي وامنيت پايدار كشورمحسوب می شود.

در کنار این خطوط کلی، ساير راهکارها و سیاستگذاری ها مربوط به عهده کارشناسان اقتصادی است، که باید دیگر مؤلفه های اساسی تولید و اشتغال را تبیین نمایند.

با توجه به اینکه مقام معظم رهبری از تلاش‌های دولت در چهار سال گذشته در موارد مختلف تقدیر نمودند، اما توصیه ایشان در موضوع اقتصاد و به ویژه معيشت مردم در ۲ سال پی‌درپی (در پيام نوروزي) و تأكيدات مكررشان، نشان دهنده اهمیت و حساسیت موضوع و از طرفی عدم رضایت کامل از رفع مشکلات اقتصادی در کشور است. زیرا عليرغم تلاش های زیاد دولت یازدهم در جهت ثبات نسبی اقتصادی و فضای روانی حاکم بر آن كه به منظور بهبود شاخص های اقتصادی در چهار سال گذشته متمرکز شده و بسیاری از زیرساخت ها را به سمت عقلاني نمودن (كارشناسي) اقتصاد هدایت نموده است و تا حدودی وضعیت به سمت موفقیت و بهبودي اوضاع و ثبات شاخص ها در حرکتند، امّا با همه این موارد تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله بسیار زیاد است.

موضوعی که هم دولت و هم ملت به عنوان مخاطبان ایشان لازم است مورد تأکید و توجه کامل قرار دهند: یکی اینکه دولت در جهت اجرای نظرات ایشان، و دیگر اینکه ملت جهت رعایت و به‌کارگیری آن تلاش کننند.

نکته پایانی اينكه: هر چند اساس بيانات مقام معظم رهبری جهت اجرا بر عهده قوای سه‌گانه بویژه قوه مجریه (به عنوان متولي دستگاه اجرایی کشور) و تیم اقتصادی دولت می باشد، امّا با توجه به معیارهایی که دولتمردان جهت انجام و اجرای منویات رهبری تبيين و در قالب دستورالعمل هاي عملياتي در اختیار زیرمجموعه های خود در استانها و شهرستانها قرارخواهند داد، لازم است مسئولان محلی نیز کار خود را معطوف به اين پیام نموده تا در مجموع گامهای بلندی جهت رهایي از مشکلات فعلی (ركود) و پیش رفتن به سوی موفقیت (افزايش توليدات ملي) برداشته و تلاش مجدانه معمول نمایند.

در این خصوص مردم نيز موظفند با رعایت نکات تبيين شده در سخنان ایشان و به کار گرفتن آن در زندگی روزانه خود قدمهایی موثرجهت همکاری و مساعدت بیشتر برداشته و بسترموفقیت را با همراهی دولت در تك تك مناطق کشور هموار سازند تا در سال جاری شاهد رونق بیشتر کشور و بهبودی نسبی درتأمین معیشت مردم و رفع نگرانی و دغدغه خاطر آنان باشیم.

«والعاقبة للمتقين»


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 406 تاريخ : شنبه 26 فروردين 1396 ساعت: 17:05

خبرنامه