در روز سکوت و آرامش جوان‌ترها، پیشکسوتان از بایدها و نبایدهای «خبرنگاری» گفتند

ساخت وبلاگ

گرامی‌داشت روز «خبرنگار» در فرمانداری لارستان

در روز سکوت و آرامش جوان‌ترها، پیشکسوتان از بایدها و نبایدهای «خبرنگاری» گفتند

دانیال افتخاری: نگاشتن خبر از برنامه‌ای که برای «خبرنگار» برگزار شده، کاری نسبتا سخت است؛ آن هم در روزی که بسیاری از خبرنگاران جایشان در جمع خالی است یا سکوتی سرد کرده‌اند!

در روزی که میزبان جلسه از لزوم در نظر گرفتنِ میانگین شعور و فهم اجتماعی برای فعالان رسانه و خبر گفت، برخی خبرنگاران از لزوم تلاش این قشر برای تغییر و بالا بردن مطالبات مردم گفتند. در این روز به رسم هر ساله، فرمانداری ویژه لارستان نشستی برگزار کرد که تجلیلی «دولتی» کرده باشد از تلاشگرانی که به گفته یکی از حاضران از شهر اوز، در تأمین «معاش» خود مشکلات زیادی دارند!

در هفدهم مرداد، حدود سی نفر از خبرنگاران، عکاسان، گزارشگران و اهالی رسانه از بخش‌های بیرم، اوز، جویم و همچنین مرکز شهرستان در سالن فرمانداری گرد آمده بودند. پس از خوانش متنی بلند در وصف خبرنگار توسط مجری برنامه، آقایان مؤیدی، احمد خضری، ابراهیم احمدی و عبدالعزیز خضری از میان قدیمی‌ترها و مجید حجتی و منیره جهان بین از میان جوانترها در حضور فرماندار، معاونان سیاسی و عمرانی‌اش و نیز بخشدار مرکزی، به بیان نظرات و سخنان بعضا انتقادی خود پرداختند. در نظر گرفتن «حقیقت» در نگارش خبر، رساندن درخواست‌های ضروری جامعه به مسئولان، جناحی عمل نکردن در فعالیت رسانه‌ای، لزوم بالا رفتن آستانه تحمل مسئولان و کارگزاران در برابر انتقاد، شاخص بودن لارستان در استان و کشور از نظر تعداد نشریات و سایت‌های خبری، وضعیت نامناسب اقتصاد رسانه و مشکلات معیشتی خبرنگاران، لزوم بالا بردن سطح مطالبات و تغییر نگاه‌های مردم، و تأکید بر میدان دادن به جوانان و نیروهای جدید برای تمرین دموکراسی در رسانه، موارد مهمی بود که در این نشست مطرح شد. بجز خبرنگاران و فعالان مطبوعاتی شهر اوز و لار، عدم حضور یا سکوت نمایندگان بخش‌ها و شهرهای دیگر در نوع خود عجیب و معنادار بود.

* از دفاع تحلویحی از سیاست خارجی دولت تا لزوم توجه به واقعیات جامعه

پس از شنیدن این حرف‌ها و انتقادها، که لحن آنها امسال آرامتر و متفاوت‌تر به نظر می‌رسید، جلیل حسنی سخنانش را آغاز کرد و در آغاز آن ضمن تأیید یکی از نظرات، گلایه‌ای صریح از اداره ارشاد لارستان مطرح کرد. وی پاسخگویی به بعضی مطالبات خبرنگاران را وظیفه این نهاد فرهنگی دانست و از عدم حضور رییس اداره ارشاد با وجود دعوت از ایشان، انتقاد کرد.

فرماندار لارستان سپس با اشاره کلی به بعضی صحبت‌های مطرح شده، اثرگذاری خبرنگاران و رسانه‌ها را بر جهت‌گیری افکار عمومی و مدیران جامعه بسیار مهم و اساسی توصیف کرد و گریزی به ماجرای حواشی جلسه تحلیف رییس جمهور در مجلس زد؛ گریزی که به نوعی حمایت تلویحی از سیاست خارجی دولت حسن روحانی را در خود داشت. وی ضمن ناشایست دانستن اقدامات بعضی نمایندگان در پایان آن جلسه، تصریح کرد: اگر خبرنگاران در مجلس، به حضور رؤسای مجالس کشورهای مهم دنیا در کنار وزیر امور خارجه کشورمان و گرفتن عکس یادگاری با ایشان توجه بیشتری می‌کردند، قطعا به اقتدار ملی و عزت بین المللی ایران اسلامی کمک بیشتری می‌کرد.

حسنی بر «سرعت» و «دقت» در نگارش و ارسال خبرها هم تأکید کرد و با اشاره به سخن یکی از حاضران در مورد «توجه به حقیقت در خبرنگاری» اظهار داشت: البته هر کسی از مردم با تفکر و فهم خود برداشت خاصی از حقیقت دارد؛ به همین دلیل این حرف چندان درست نیست، بلکه خبرنگار باید واقعیت‌های ملموس جامعه را خوب ببیند و با داشتن شاخص‌های مهم تدیّن، یعنی تعهد و امانتداری، خبر و گزارش خود را در سریع‌ترین زمان به اطلاع مخاطب برساند.

فرماندار لارستان خبرنگاران را با «سنگرسازان بی‌سنگر» در سال‌های دفاع مقدس مقایسه و تأکید کرد: این قشر با تلاش و زحمات خود، اخبار و گزارش دیگران را در سریع‌ترین زمان و به بهترین نحو به جامعه می‌رسانند اما معمولا از خود آنان خبری شنیده نمی‌شود و در واقع خبرنگاران در این میان خودشان دیده نمی‌شوند.
وی در پایان از همه خبرنگاران و نویسندگان رسانه‌ها خواست ضمن تقویت آموزش و بالا بردن سطح علمی کار مطبوعاتی، در نوشتن خبرها و تیتر زدن‌ها میانگین شعور اجتماعی و سطح افکار عمومی مردم شهرستان را در نظر بگیرند و از پیچیده نویسی خودداری کنند تا موجب تشویش برخی اذهان و بدفهمی مطالب نشوند.

در پایان این نشست حدودا دو ساعته، فرماندار و معاونان وی، با اهدای لوح یادبود و هدیه‌ای از خبرنگاران و اهالی رسانه شهرستان لارستان تجلیل کردند.

عکس: آهنعلی نوشاد


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 332 تاريخ : چهارشنبه 18 مرداد 1396 ساعت: 20:34

خبرنامه