مشفقانه با شورای جدید شهر لار: با تحول آفرینی در شهر ماندگار شوید

ساخت وبلاگ
انتشار در۳۰ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۴:۴۲ ق.ظ سرویس:مطلب شما یک دیدگاه 52 بازدید

مشفقانه با شورای جدید شهر لار: با تحول آفرینی در شهر ماندگار شوید

احمد علمدار: شور و شوق انتخابات ۲۹ اردیبهشت ماه با اعلام نتایج ریاست جمهوری و شوراهای اسلامی به پایان رسید. حضور پررنگ و حداکثری مردم در انتخابات ۲۹ اردیبهشت مهمترین دستاورد و نتیجه انتخابات بود که از آن به عنوان پیروزی مردم و نظام مقدس جمهوری اسلامی یاد می شود.

حضور و مشارکت مردم از همان لحظه های آغازین شروع انتخابات یعنی از زمان ثبت نام کاندیداهای شورای شهر چشمگیر بود و این مشارکت در پای صندوق های رای بیش از پیش نمایان شد.

هر چند مهمترین وظیفه مردم مشارکت در انتخابات و حضور در پای صندوق های رای می باشد اما این به معنای پایان کار مردم نمی باشد. مردم اکنون با مطالبه گری و پرسش گری از نمایندگان خود در شورای شهر و ارائه راهکار و پیشنهاد مشارکت خود را پررنگ تر نموده اند.

مسلما اداره شهر بدون جلب مشارکت و نظر مردم امکان پذیر نمی باشد. اعضای شورای شهر که با رای مستقیم مردم انتخاب گردیده اند از یک پشتوانه و سرمایه اجتماعی ارزشمند مردمی برخوردار هستند که این امر هم موجب دلگرمی اعضا و هم افزایش و سنگینی مسئولیت آنان در قبال مردم خواهد شد. اعضا شورا برای حفظ و نگهداری این سرمایه اجتماعی و پشتوانه عظیم مردمی نیازمند توجه به نظرات آنان در انجام امور شهری و به نتیجه رساندن مطالبات و انتظارات مردم می باشند.

منتخبین پنجمین دوره شوراهای اسلامی حدود دو ماه دیگر رسما کار خود را آغاز خواهند نمود و این شروع کار با چالش هایی همراه می باشد.

مهمترین چالشی که شوراهای اسلامی در بدو کار با آن روبرو می باشند انتخاب هیئت رئیسه و شهردار می باشد. چالشی که به عنوان مهمترین و اساسی ترین وظیفه شوراهای اسلامی در قانون نیز مشخص گردیده است. مسلما یکی از مطالبات و انتظارات مردم از نمایندگان خود در شوراها همین انتخاب شهردار می باشد.

شهردار به عنوان مدیر اجرایی مدیریت شهری مهمترین عامل جهت دستیابی شورا به اهداف برنامه ریزی شده می باشد. انتخاب شهردار توانمند، متعهد و متخصص، آشنا به مسائل شهری، توان مدیرتی و سوابق اجرایی درخشان، دارای ایده – طرح و برنامه مناسب، قدرت تعامل و ارتباط قوی در سطح محلی؛ استانی و ملی به منظور رایزنی با مسئولین و تامین اعتبار، و از همه مهمتر مردم دار بودن می تواند تضمین مناسبی برای موفقیت شورا و توسعه و پیشرفت شهر لار و حتی شهرستان باشد.

اما آنچه که انتخاب شهردار را به عنوان یک چالش روبروی شوراهای اسلامی قرار داده است، مطالبه مردمی است که توقع دارند با انتخاب یک شهردار قوی از سوی اعضای شورا شاهد رونق اقتصادی؛ اجتماعی؛ فرهنگی؛ بهداشتی؛ ورزشی  و حتی سیاسی باشند.

برآورده ساختن این انتظارات که بر اساس قانون از وظایف و اختیارات شوراهای اسلامی نیز می باشد نیازمند برنامه ریزی می باشد.

در این جا برخی از مطالبات و انتظارات مردمی را که نقش عمده ای در توسعه شهر لار خواهد داشت بیان خواهیم نمود:

*امروزه در تمام دنیا گردشگری از جایگاه و نقش ویژه ای در توسعه برخودار است. شهر لار نیز به عنوان یک شهر تاریخی پتانسیل بالایی جهت جذب گردشگر دارد. وجود بافت ها و اماکن تاریخی، آداب و رسوم و سنت ها، غذاهای سنتی به عنوان مهمترین ظرفیت های شهر لار در زمینه جذب گردشگر در راستای اشتغال زایی، تولید ثروت و در یک کلام توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی محسوب می گردد. امید است شورای پنجم زمینه‌های لازم جهت توسعه و گسترش این صنعت و نیز توسعه زیرساخت‌های گردشگری را فراهم بیاورد.

*یکی از مشکلات شهرداری ها نبود منابع پایدار می باشد که این امر خدمات رسانی و پاسخگویی به نیازهای مردمی را با مشکل مواجه نموده است. لذا شورای شهر و شهرداری باید با شناخت منابع درآمدی پایدار مانند ایجاد بازارهای تجاری به ویژه در ورودی های شهر لار، راه اندازی کارخانجات شن و ماسه با همکاری بخش خصوصی، توجه به مدیریت پسماند و تفکیک زباله، مکانیزه کردن خدمات در راستای کسب درآمد و کاهش هزینه های پرسنلی؛ احداث کشتارگاه صنعتی به منظور درآمد زایی و بهبود وضعیت بهداشتی… زمینه را برای اجرای بهتر خدمت رسانی به شهروندان فراهم نمایند. هر چند در خصوص مدیریت پسماند اقدام های اولیه صورت گرفته است اما تا کنون نتیجه مطلوبی عاید شهر و شهرداری نگردیده است.

*پیگیری تصویب طرح جامع و تفصیلی شهر لار به عنوان نقشه راه توسعه شهر لار که می تواند با حل بسیاری از مشکلات مسیر حرکت توسعه را شفاف و روشن نماید.

*ایجاد شفافیت آرای اعضا، مصوبات شورا و انتشار اطلاعات مالی به خصوص در بحث تغییر کاربری ها به منظور دسترسی شهروندان به آرا نمایندگانشان در شورای شهر می تواند موجب کاهش فساد و بهبود عملکرد شهرداری و شورا و افزایش اعتماد مردم به اعضا شورا گردد.

*ایجاد فضاهای فرهنگی؛ ورزشی؛ تفریحی و فضاهای سبز شهری به صورت متوازن در سطح شهر (شهرقدیم و شهرجدید) در راستای زیباسازی شهر که توسعه اجتماعی و فرهنگی و اقتصادی شهر لار را در پی خواهد داشت. علی رغم فعالیت شورای چهارم در انجام اقدام های ذکر شده اما همچنان شهر لار نیازمند ایجاد فضاهای فرهنگی، تفریحی و فضای سبز می باشد .

امید است منتخبین پنجمین دوره شورای شهر لار با توجه به زمان باقی مانده تا آغاز به کار شورای پنجم با همگرایی و هم رایی و بر اساس منطق، عقلانیت و دور از هرگونه سیاست زدگی و گزینش سلیقه ای و همچنین توجه به نظرات معتمدین و نخبگان نسبت به انتخاب شهردار اقدام نمایند. تا شاهد توسعه و پیشرفت شهر لار طی سال های آتی باشیم.

اعضای محترم شورای شهر بدانند که مردم نظاره گر اعمال آن ها و پیگیر مطالبات خود می باشند و این مردم چهار سال آینده در انتخابات داوری خود را به اعضای شورای شهر ثابت می نمایند.


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 394 تاريخ : سه شنبه 30 خرداد 1396 ساعت: 12:52

خبرنامه