بخشودن، تاج خصلت‌های والای انسانی

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۷ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۳:۵۱ ب.ظ سرویس:مطلب شما بدون دیدگاه 29 بازدید

بخشودن، تاج خصلت‌های والای انسانی

احمد علمدار: بار خدایا تو را سپاس که بار دیگر فرصت بودن در ماه  رمضان و شب های قدر را به ما عطا فرمودی . چه سعادتی بالاتر از بودن در شب های قدر. شبی که خداوند در قرآن آن را برتر از هزار ماه می داند. شب رحمت و سلامت و تهنیت؛ شبی برای توسل ، برای دل کندن از دنیا و شبی برای اتصال به معبود؛ شبی که فرشتگان ناظر اعمال ما هستند؛ شبی که قرار است مقدرات یک ساله ما: حیات و ممات، سعادت و شقاوت و رزق و روزی ما مقدر گردد…

بارخدایا! در این شب ها ما را سفارش کرده ای به خواندن دعای جوشن کبیر و دعای ابوحمزه ثمالی؛ می خواهی تا با خواندن این دعاها ما را با لطف و کرم بی منت و بخشش و عفو با عزتت آشنا سازی…

این شب ها دستمان را به سوی آسمانت بلند کرده ایم و تو را می خوانیم؛ تو را می خوانیم تا از گناهانمان در گذری و از آتش جهنم برهانی ای مهربانترین مهربانان!

طلب عفو و گذشت از تو داریم ای صاحب جلال و بزرگواری! آری عفو و گذشت از صفات زیبای توست و از درخشان‌ترین نشانه های بزرگمردی و جوانمردی و از زیباترین و ارزشمندترین فضیلت های اخلاقی انسانی.

تمام امید و آرزوی ما در این شب های عزیز به عفو و گذشت توست ای بخشاینده ترین بخشایشگرها! اما دلمان پر از کینه است… نمی دانم دل های پر کینه هم در این شب ها راهی به سوی تو و امیدی به کرم تو دارند؟!

ما بنده تو هستیم و همواره در معرض لغزش و گناه؛ و توبه را برای بازگشت ما قرار دادی. ما طلب عفو گذشت از درگاه تو داریم اما نمی توانیم بنده تو را ببخشیم!…

امام علی (ع) فرمود: «بخشودن، تاج خصلت های والای انسانی است.» چه زیباست که ما هم در این شب های رحمت و مغفرت بخشنده شویم. عفو و مدارا و چشم پوشی از اشتباهات بندگان خدا. ببخشیم تا بخشیده شویم.

عفو و گذشت واقعیت و لازمه زندگی اجتماعی ماست و اگر به آن عمل کنیم عامل پیوند و نزدیکی دل ها خواهیم بود و پاداش و اجر معنوی آن را نیز خداوند به ما عطا خواهد نمود.

حال که در این شب ها با ناله و زاری رو به سوی خداوند متعال نموده ایم و دست به دعا و مناجات برداشته ایم و طلب عفو و مغفرت از درگاه باری تعالی نموده ایم، فراموش نکنیم که در این شب های قدر این ما هستیم که باید اول بندگان خدا را ببخشیم تا مورد لطف و رحمت بیکران پروردگار قرار بگیریم.

پس بیایید به عزت و جلال این شب های عزیز هر کس که با زبانش نیش و کنایه ای بر قلب ما وارد نموده، هر کس که خاطر ما را رنجانده است و هر کس که ناحقی را در حقمان روا داشته است ببخشیم، شاید که مورد رحمت و مغفرت قرار گیریم.

در روایات بر شب ۲۳ رمضان زیاد تأکید شده است و امام صادق (علیه السلام) در خصوص این شب فرمودند كه: «اندازه گیرى و تقدیر امور در شب نوزدهم انجام مى شود و سپس در شب بیست و یكم، مهیا براى امضا مى گردد و آن گاه در شب بیست و سوم، امضا خواهد شد.»

شب ۲۳ رمضان را با این فراز از دعای ابوحمزه ثمالی به پایان می بریم:

«اللّهم اِنَّک اَنْزَلْتَ فی کتابِک اَن نَعْفُوَ عَمَّنْ ظَلَمْنا وَ قَدْ ظَلَمْنا اَنْفُسَنا فَاعْفُ عَنّا، فَاِنَّک اَولی بذلِک مِنّا»؛ خدایا! تو در کتابت [قرآن چنین] نازل کردی که ما از هر که در حق ما ستم و بدی نموده است، درگذریم و ما در حق نفس خود، ستم نمودیم؛ پس ما را ببخش که تو در این عفو و بخشش از ما سزاوارتری.

ان شاءالله با درک این فراز دعای ابوحمزه ثمالی بهترین و زیباترین مقدرات را برای خود و بندگان خدا رقم بزنیم.

التماس دعا


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 394 تاريخ : شنبه 27 خرداد 1396 ساعت: 22:53

خبرنامه