همتی بلند و علاقه‌ای وافر برای حضور در میادین و معرفی لارستان

ساخت وبلاگ
انتشار در۲۲ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۰:۳۱ ق.ظ سرویس:برگزیده ها یک دیدگاه 73 بازدید

پای صحبت یک سوارکار موفق و پرورش دهنده اسب

همتی بلند و علاقه‌ای وافر برای حضور در میادین و معرفی لارستان

دانیال افتخاری: این بار یک دیدار متفاوت بود؛ در جایی متفاوت و با شخصی خاص. دیداری که هرچند در یک عصر گرم ماه مبارک رمضان انجام شد، اما پایانش با نشاط و انرژی برای ما همراه بود.

تا آنجا که می‌دانستم افرادی که با «اسب» این حیوان نجیب و اصیل سر و کار دارند، معمولاً انسان‌هایی سرزنده و پرتلاش هستند؛ آقای ”جواد شکار“ با داشتن ۵ اسب اصیل هم حقیقتاً همین‌طور بود و از همان لحظه نخست با روی باز و پرنشاط از آقای موحدی استقبال کرد. بهانه دیدار ما حضور موفقیت‌آمیز این سوارکار لارستانی و پرورش دهنده‌ی اسب، در یکی از مسابقات معتبر کشوری بود…

 ■ نیاز اسب به انسان

آقای شکار در حالی که از حضور رییس شورای اسلامی شهرستان لارستان تشکر و قدردانی می‌کند، به معرفی خود می‌پردازد؛ جواد فرزند غلامرضا، ۵۰ سال سن دارد و شغل اصلی‌اش کارگری است. از اصالت و خوبی «اسب» می‌گوید و اینکه خیلی از مردم به این حیوان زیبا علاقه دارند. به نکته جالبی هم اشاره می‌کند: «اگر در دوران گذشته مردم به اسب و بعضی حیوانات اینچنینی نیاز داشتند، الان زمانه طوری شده که اسب‌ها به انسان نیاز دارند.» شکار تأکید می‌کند که افرادی مثل او نباشند چه بسا نسل این حیوان نجیب به تدریج از بین می‌رود.

در کنار این سوارکارِ با پشتکار، فرزند کوچکش هم حضور دارد که او هم در کنار پدر شدیداً به اسب علاقه‌مند است؛ می‌گوید تازه کلاس سوم دبستان را تمام کرده اما با دقت و مراقبت و بدون ترس افسار اسب را باز می‌کند و این طرف و آن طرف می‌برد. همچنین یکی از دوستان جواد شکار به‌نام مهدی منشی کنار اوست و با علاقه و پشتکار، اسب‌ها را تر و خشک می‌کنند و در بسیاری از مسابقات و برنامه‌های دیگر با یکدیگر حضور پیدا می‌کنند. لحظاتی بعد خواهر زاده‌ی آقای شکار (حسن امینی) هم به جمع ما می‌پیوندد و او هم از هیجان و لذتِ اسب‌سواری و پرورش اسب برایمان می‌گوید… حسن هم یک سوارکار ماهر و علاقه‌مند است.

 ■ علاقه‌ای دیرین به حیوان نجیب

آقا جواد می‌گوید: «حدود ۳۰ سال است که با اسب سر و کار دارم و از همان نوجوانی علاقه خاصی به این حیوان اصیل داشته‌ام.» حتی به یک سفر طولانی اشاره می‌کند که ۲۰ سال پیش با پسر خواهرش به گرگان و بندر ترکمن (محل زندگی و پرورش اسب‌های اصیل ترکمن) می‌روند تا اسب‌های آن منطقه را تماشا کنند. همت و علاقه این مرد پرتلاش تا آنجاست که حتی می‌گوید هر ساله دو یا سه روز در ماه محرم به اصفهان می‌رود تا نمایش اسب‌های زیبا در تعزیه بزرگِ آن شهر را ببیند.

■ حضوری با همت والا

صاحب اسب زیبای «عسل» در ادامه گپ و گفت با ما، از روند حضور در مسابقات اخیر که به میزبانی شهر رفسنجان در استان کرمان برگزار شد می‌گوید: «در فضای مجازی خبر برگزاری این جشنواره منتشر شد و ما هم تصمیم به شرکت در آن گرفتیم؛ با همت و کمک بعضی دوستان در جشنواره نام‌نویسی کردیم که هزینه دو نفرمان (جواد شکار و مهدی منشی) جمعاً ۵۰۰ هزار تومان شد. هیچ کمکی هم از نهادی نگرفتیم؛ حتی هیأت سوارکاری!…» آقا جواد سپس از یک دوست باهمت نام می‌بَرد: آقای رحیم منشی، برادر مهدی که همسفرش در مسابقات بود، با وسیله نقلیه‌اش آنان و اسب‌هایشان را به رفسنجان می‌رساند؛ آقا جواد هم با تلاش و زحمات خود و همت و کمک دوستانش موفق می‌شود مقام اول را در پرورش اسب‌های اصیل و زیبا کسب کند. او البته به حضور در یک جشنواره دیگر کشوری (در سپیدان) با کسب رتبه دوم و جشنواره استانی به میزبانی شهرستان گراش (که هر ساله برگزار می‌شود) هم اشاره می‌کند.

جایزه مسابقات اخیر رفسنجان

■ انتقاد از کم‌توجهی‌ها

جواد شکار سختی‌ها و هزینه‌های بالای پرورش اسب را تأیید می‌کند اما آن را کاری لذت‌بخش و سرگرم کننده می‌داند که البته نیاز به عشق و علاقه ویژه دارد. او و دو همراهش در گفت‌وگو انتقادهایی هم مطرح می‌کنند؛ اینکه محل مناسبی برای تمرین و یا حضور مردم برای تماشای اسب وجود ندارد، و همچنین اداره ورزش و جوانان یا هیأت سوارکاری شهرستان و حتی استان حمایت چندانی از علاقه‌مندان این حرفه و رشته ورزشی نمی‌کنند. به گفته‌ی شکار، در لار بیش از ۷۰ اسب زیبا و چابک وجود دارند که صاحبان آنها اکثراً از افراد کم‌درآمد و ضعیف شهر هستند.

آقای شکار هدف اصلی خود را از حضور در مسابقات، تشویق و ترغیب علاقه‌مندان، رونق این ورزش و مطرح شدن نام لار و لارستان عنوان می‌کند و با وجود تلاش، همت و عشق و علاقه خود و دوستانش، از مسئولان انتظار یاری و حمایت دارد؛ او اشاره‌ای هم به بعضی شهرها از جمله شهر گراش دارد که در آنها پرورش اسب و برگزاری برنامه‌هایی در این زمینه رونق خاصی یافته است. حداقل انتظارشان این است که با وجود یک زمین تمرین و نمایش اسب، هم پرورش دهندگان و سوارکاران دلگرم می‌شوند و هم مردم سرگرم؛ و از اینها مهم‌تر به ورزشی که مورد تأکید دین مبین اسلام و پیامبر عظیم الشأن آن است، بهایی ویژه داده می‌شود.

پایان این دیدار در باغ کوچک آقای شکار، دیدن همه اسب‌های او بود که هر کدام یک نام جالب و خاص داشتند: «نانسی»، «زردآلو» و «نازی» همراه با یک کُره‌ی ۱۲ روزه، در کنار «عسلِ» زیبا و خوش‌نژاد همه‌ی عشق و علاقه آقا جواد بودند…

لازم به ذکر است پس از دیدار با آقای شکار در محل پرورش و نگهداری اسب‌هایش، وی در محل دفتر شورای اسلامی شهرستان حضور یافت و لوح تقدیر خود را از دست یعقوب موحدی رییس این شورا دریافت کرد.

  * گزارش و عکس‌ها: روابط عمومی شورای اسلامی شهرستان لارستان


شهرستان خنج...
ما را در سایت شهرستان خنج دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : خنجی up بازدید : 320 تاريخ : سه شنبه 23 خرداد 1396 ساعت: 1:34

خبرنامه